00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אילנית12 גם כותבת.

טיפים לאפיה מוצלחת

24/01/2011

כמה טיפים שצברתי במשך האפיות שאפיתי.

רשומה גם  בבלוג הזה.

 

יש לציין שמעולם לא למדתי קונדיטוריה ,ולא הייתי בסדנאות אפיה  

הכל מניסיון אישי ויש לי עוד הרבה ללמוד.

מגיל 12 כבר הייתה לי מחברת מתכונים מסודרת לתפארת.

המתכון הראשון היה כבר בגיל 12(כדורי שוקולד).

כתבתי את הרשומה עקב שאלות במייל ובמסרים על  טיפים לאפיה.

לכן החלטתי לשתף,חלקכם בטח כבר יודעים

אבל לטובת המתחילים החלטתי לפתוח רשומה.

אתם מוזמנים  גם להוסיף טיפים מניסיונכם האישי .

אז  קדימה מתחילים:

קודם צריך להתבונן במתכון ולראות על איזה כוס מידה מדובר.

יש להכין מראש את כל החומרים מראש על השיש/על השולחן.

לחמם את התנור מראש ,החום שאני משתמשת בין 170 -180 מעלות

 יש לשמן את התבנית כולה כולל הדפנות.

  אם החלטתם להשתמש בנייר אפיה ,להרטיב מעט את התבנית  בכמה טיפות מים והנייר  יצמד היטב ולא "ירקוד".

תבנית האפיה צריכה להיות במשך האפיה במרכז התנור.

לעולם לא לפרוס עוגה כשהיא חמה.

אם החלטתם לשלוף את העוגה מהתבנית ,יש צורך לחכות להתקררות בטפרטורת החדר בלבד.

(לא לשכוח לשים מתחת צלחת מתאימה).

בצק פריך :ללוש בוו גיטרה או במעבד מזון דקה או שתיים.

אם מופיעה חמאה/מרגרינה במתכון  להשתמש בחמאה קרה חתוכה לקוביות.

רצוי לקרר את הבצק במקר לפני  רידוד הבצק.

הקצפת  חלבונים רק בקערה יבשה.

את הסוכר לא להוסיף בבת אחת אלא בהדרגה.

 הקצפת קצפת שמנת מתוקה עם 2 כפות אבקת סוכר

   מיכל הקצפת צריך להיות קר מאוד. להשתמש בשמנת להקצפה 38 %.

קרם קצפת פודינג וניל/שוקולד מופיע  בהוראות בגב האריזה כוס חלב קר(200 cc)

אני מוסיפה רק 3/4 כוס חלב  כך הקצפת  יציבה יותר.

עוגה חלבית אפשר להמיר לפרווה:

בשמנת להקצפה פרווה (לאחרונה התחלתי להשתמש של "השף הלבן")

במקום חלב:חלב סויה בטעם וניל או  נקטר מיץ תפוזים

מופיע יין בעוגה ולא אוהבים? שימו מיץ ענבים

קמח: חשוב לנפות קמח מכמה סיבות: חשש לאבנים/תולעים

נותן מירקם אוורירי לעוגה,מונע גושים בעוגה.

מופיע במתכון קמח תופח ויש לכם קמח רגיל לבן?

על כול כוס תוסיפו 1 כפית אבקת אפיה

כשמצויין בעוגה ל"קפל" חלבונים חשוב להוסיף את קצפת החלבונים בהדרגה לתערובת העוגה ולא בבת אחת.

מומלץ לעבוד עם משקל למטבח

העוגה יצאה "בהריון" –עם בטן? אין בעיה

לחכות שהיא תתקרר לחתוך את "הבטן"

בסכין חדה .אם החלטת לצפות אפשר להתחיל לצפות אם לא,

להפוך אותה בעדינות, וככה קיבלת עוגה ישרה.

רוצים לאפות טורט גבוה ולצפות אותו בקרם בשכבות ופוחדים להסתבך בחיתוך?

לוקחים 3 תבניות באותו גודל

מחלקים את תערובת העוגה בתבניות ואופים.

ויש לכם 3 בסיסים מוכנים לציפוי

עוגות אפשר להקפיא סגורות ועטופות היטב

אני מקפיאה עד  1 חודש .

בדיקה אם העוגה מוכנה:נעיצת קיסם או מזלג בעוגה

אם יוצא יבש העוגה מוכנה.

העוגה מתחלה להשרף מלמעלה ונעצתם קיסם והוא רטוב?

להנמיך מעט את חום התנור ,לקחת נייר אפיה ולהניח על העוגה.

אתם רוצים לצפות מלמעלה את העוגה או לשים סירופ?:

קודם מחוררים את העוגה במזלג או קיסם

ולאחר מכן לשפוך רוטב או לצפות.כך הרוטב יחדור יותר לעוגה.

בעוגות גבינה להשתדל לא לפתוח את התנור במהלך 30 דקות הראשונות.

עוגות פירות /מאפניס פירות.

כדי שהפירות לא ישקעו מטה בתחתית העוגה:

קודם מניחים  בקערה את הפירות עם הקמח מערבבים עד שכל הפירות מצופים בקמח ולאחר מכן להתחיל  להוסיף את שאר החומרים.

 גרידת לימון /תפוז

להקפיד לגרד רק את החלק הכתום/הצהוב של הקליפה

ולא את החלק הלבן של הפרי

אחרת תקבלו עוגה מרה.

 

 

                                 סוף.

                  העיקר הרבה אהבה וסבלנות.

 לכולם!

אילנית12

                   טיפים במטבח:

http://www.tapuz.co.il/blog/UserBlog.asp?folderName=ilanit12&EntryId=1869509&passok=yes

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג. 

קוביית סקר
תוצאות הצבעה חזרה לסקר
3
סקר זה פתוח למשתמשים רשומים בלבד. לכניסה או הרשמה- לחץ כאן
עליך לבחור תשובה
תשובה אחוזי הצבעה
בריאות 25%
המלצות לספרים 25%
סיפורים קצרים עם מוסר .. 10%
צרכנות 5%
תמונות מטיולים  35%
סה"כ מצביעים20
סקר למשתמשים רשומים בלבד
הצבעת כבר
הצבעת כבר
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילניתי12 אלא אם צויין אחרת