88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

ממרח/רוטב/קרם/ג`ל טופי קרמל - חלבי או פרווה

פעם, מזמן מזמן... בעצם... לא כל כך מזמן, אבל מרוב החיפושים אחר המוצר נראה לי שחלפו מאז שנים... היה לי מאוד קל להכין קרם טופי קרמל שכזה: הייתי ממיסה סוכריות טופי חלב פושטיות כאלו של כרמית, קצת מים או שמנת מתוקה ומקבלת לי קרם סמיך למילוי עוגיות, להכנת כדורי פיצפוצי אורז שהטריפו כל טועם (בעירבוב עם שוקולד שימצק אותן), וגם להבלעה בשמנת מתוקה מוקצפת וקבלת קצפת קרמל היסטרית. בכלל... המחית הזו היתה להיט בפינת החטאים המתוקים במטבח שלי והפכה להיות מזוהה עם היצירות היותר מיוחדות שלי. אבל, משום מה וללא סיבה מובנת במיוחד, אין יותר להשיג טופי חלב כזה בארץ. כן, אני מדגישה בארץ ואני מדגישה כזה - למה? כי... הטופי חלב תוצרת חוץ שכן ניתן לרכוש פה ושם במחוזותינו, או שהוא יקר בהגזמה או שהוא עלול/מכיל גלוטן ומשום שנראה שהייצור המקומי של כרמית הישראלית, הזול ונטול הגלוטן - פשוט מיוצא לחו"ל משיקולי כדאיות כלכלית. זכותם...

לא נותר אלא לחפש את הפתרון שחייב להיות פשוט וזמין וכשמדובר בסוג כזה של פתרונות, אז המוח שלי נכנס בשמחה לפעולה ומייצר די בקלות אני חייבת להודות, את הפקודות לביצוע. נסיון ראשון כמעט מושלם, נסיון שני... מושלם. נקודה. בדיוק מה שרציתי! עכשיו צריך רק לעשות גירסת פרווה שיהיה גם לרגישים ללקטוז וגם למילוי עוגיות פריכות המתאימות כקינוח אחרי ארוחה בשרית או חלבית

ברשומה הבאה, תגלו עוד שימוש מעניין ומיוחד שזכה לו קרם הקרמל, אחד מיני רבים שעוד יככבו בעתיד בבלוג

 

ממרח טופי קרמל - חלבי

(600 גר' ממרח מוכן)

מחית/ג`ל/רוטב טופי קרמל - חלבי

מצרכים

לקרמל

  1. 1 כוס סוכר
  2. 250 מ"ל מים (1 כוס מידה, להפריד 60 מ"ל להמסה הראשונית של הסוכר)
    לטופי
  3. 2 כפות ריבת חלב
    להסמכה ומרקם המחית
  4. ½1 כפות ג'לטין (15 גר' או שקיק)
  5. 80 מ"ל מים

ההכנה

  1. מכינים את הקרמל: בקלחת/סיר קטן (לא קנקן!), על להבה נמוכה מאוד ממוססים את הסוכר ב-60 מ"ל מים תוך בחישה ומביאים לרתיחה עד שגוון המים הופך שקוף. מפסיקים את הבחישה ומניחים לסירופ לשנות מצבי צבירה מנוזל לקצף פריך והיווצרות הקרמל, בנקודה זו מתחילים לערבב ולהקפיד לא לחרוך את הקרמל. כשמתקבל קרמל בגוון זהוב, מוסיפים בהדרגה ובזהירות את יתרת המים תוך בחישה (להיזהר מהנתזים!). ממשיכים בבחישה מפעם לפעם עד שגבשושיות הסוכר מתמוססות לחלוטין ומתקבל סירופ קרמל צלול. מכבים את הלהבה.
  2. משהים את סירופ הקרמל החם כרבע שעה לצינון חלקי, מוסיפים את 2 כפות ריבת החלב ובוחשים לקבלת קרם אחיד.
  3. בכוס זכוכית, מערבבים היטב את הג'לטין הג'לטין במים, משהים 10 דקות (אפשר גם יותר, הוא לא ניזוק) עד שהוא מתגבש, מחממים במיקרו (חצי דקה עד 45 שניות) ומערבבים לקבלת נוזל צלול.
  4. מוסיפים לכוס הג'לטין כ-4 כפות מקרם הטופי המצונן, מערבבים ותוך כדי בחישה יוצקים את הבלילה הג'לטינית לתוך קלחת קרם הטופי. מעבירים לכלי אטום ומאחסנים (לא חייב קירור).


ממרח קרמל פרווה (בלי לקטוז)

(570 גרם מחית מוכנה)

ממרח/ג`ל/רוטב/קרם קרמל פרווה

לקרמל

  1. 1 כוס סוכר
  2. 60 מ"ל מים (¼ כוס)
  3. 1 גביע (250 מ"ל) שמנת צמחית לבישול 5% (של אלפרו)

    להסמכה ומרקם המחית
  4. ½1 כפות ג'לטין (15 גר' או שקיק)
  5. 80 מ"ל מים

ההכנה

  1. מכינים את הקרמל: בקלחת/סיר קטן (לא קנקן!), על להבה נמוכה מאוד ממוססים את הסוכר ב-60 מ"ל מים תוך בחישה ומביאים לרתיחה עד שגוון המים הופך שקוף. מפסיקים את הבחישה ומניחים לסירופ לשנות מצבי צבירה מנוזל לקצף פריך והיווצרות הקרמל, בנקודה זו מתחילים לערבב ולהקפיד לא לחרוך את הקרמל. כשמתקבל קרמל בגוון זהוב, מוסיפים בהדרגה ובזהירות את השמנת הצמחית תוך בחישה להמסה מיטבית. מכבים את הלהבה וממשיכים בבחישה עד להתמוססות המירבית של הקרמל ואז מחממים שוב תוך בחישה עד שהקרמל מתמוסס לחלוטין ומתקבל סירופ קרמל שמנת דליל. מכבים את הלהבה.
  2. בכוס זכוכית, מערבבים היטב את הג'לטין הג'לטין במים, משהים 10 דקות (אפשר גם יותר, הוא לא ניזוק) עד שהוא מתגבש, מחממים במיקרו (חצי דקה עד 45 שניות) ומערבבים לקבלת נוזל צלול. מזרימים את הג'לטין המומס כשהוא חם, תוך בחישה לנוזל הקרמל החם עדיין. מערבבים היטב, מעבירים לכלי אטום ומאחסנים (לא חייב קירור).

הערה (מתייחסת לשני המתכונים): המחית מתגבשת לאחר צינון מוחלט לג'לי, ניתן להחזיר לה את מרקמה הממרחי, נוזלי או קרמי, לפי הצורך, בחימום קל או אם מראש מעדיפים את מרקם הממרח - להחזיר את המחית למעבד המזון ולטחון מספר שניות.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת