00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

שמרים ריקוטה

מכירים את החלות הנהדרות שהילדים מביאים ביום שישי מהגן?
אלה שהם מביאים בשקית נייר מצויירת עם השם של הילד מודבק לתחתית, עם הרוטב המתוק מתוק הזה שעושה את החלה כ"כ עסיסית וטעימה. נו, החלות האלה שהילד מביא בשביל עצמו ואנחנו מבקשים רק ביס, ועוד אחד, ועוד אחד..... עד שהחלה נעלמת לה... אלה שבכל שישי אנחנו שואלים את הילד ואת הגננת מדוע לא הכינו עוד אחת בשביל אבא/אמא!
אז את המתכון לחלות האלה סוף סוף הצלחתי לקבל מהסייעת היקרה! אימצתי אותו חזק לליבי ומיד רצתי הביתה להכין גם לנו, כי חלה אחת קטנה בתוך שקית נייר מצויירת לא מספיקה לאמא/אבא/ילד/אחות... ממש לא!
ומה הקשר לריקוטה? בצק החלות הזה מתוק רך ומתמסר וממש מתבקש להכין ממנו או לפחות מחלקו, צמת שמרים ממולאת בגבינה או אפילו בשוקולד.
 
אז הנה לכם המתכון הכי הכי לחלה של יום שישי של גן רימון.
 
חלה מתוקה של גן רימון
 
מצרכים:
1 קילו קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
1/2 כף מלח
1 ביצה
1 כוס שמן קנולה
*2-2.5 כוסות מים פושרים (*לפי הצורך)
 
1 ביצה טרופה
שומשום לקישוט
 
אופן ההכנה:
בקערת המערבל שמים את הקמח והסוכר ומערבבים.
מוסיפים את השמרים ומערבבים.
מוספים את יתר החומרים כשאת המים שמים בהדרגה כשהמערבל עובד על המהירות האיטית ביותר.
מערבלים עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה ואפילו מעט דביק!
מוציאים את הבצק מהקערה ויוצרים ממנו כדור בצק גדול, משמנים את הקערה מעט, מחזירים את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת נפח. (זה קורה כבר אחרי שעה, שעה וחצי)
 
לחלות:
אחרי שהבצק מכפיל את ניפחו, מוציאים אותו לשיש, ולשים עוד דקה, מחלקים ל-4 חלקים ויוצרים חלות על ידי חלוקת כל כדור בצק לשלושה פסים ארוכים.
מניחים במגש עם נייר אפיה, מכסים במגבת ושוב מתפיחים כחצי שעה.
מורחים ביצה טרופה וקצת שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דק`.
 
לעוגה במילוי ריקוטה:
1 גביע גבינה לבנה ריקוטה (250 גר`)
2-3 כפות אבקת סוכר
1 כף גדושה קורנפלור
1 ביצה
קליפת לימון מגוררת מ-1 לימון
צימוקים (אם רוצים)
 
מערבבים היטב את כל חומרי המילוי.
 
לאחר התפחת הבצק לשים אותו כדקה על השיש, מחלקים ל-2-3 כדורים (תלוי בגודל העוגה הסופית שתרצו), מרדדים למלבן ארוך ואת הריקוטה מורחים בחלק המרכזי.
יוצרים חתכים אלכסוניים משני צידי המילוי (כמו בתמונה) ושמים פס ימין על פס שמאל (שתי וערב) עד לקצה. מהדקים קצוות ומעבירים ממש בזהירות למגש מכוסה נייר אפייה. מכסים ומתפיחים עוד חצי שעה, מורחים בביצה ואפשר לפזר שומשום או סוכר חום או פשוט להשאיר כך.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דק`.
 
סירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
מיץ מחצי לימון
 
מבשלים כ-10 דק` עד שהמים והסוכר מסמיכים.
כשהחלה או עוגת הריקוטה יוצאת מהתנור מברישים אותה בסירופ בנדיבות.
* רצוי להכין את הסירופ מראש!
 
 
כך קולעים עוגת שמרים
 
ואפשר גם לעשות עוגה ללא צמות (בצדדים)
 
עסיסית וטעימה
 
החלה של גן רימון
 
שקית מצויירת וחלה מתוקה של גן רימון :-)
 
 
הערות:
* רצוי להכין עוגות קטנות יחסית כדי שיהיה קל להעביר מהשיש לתבנית.
* כמות המלית מספיקה לשתי עוגות בגודל בינוני.
* לא חייבים להכין צמה - ניתן למרוח את המלית על החלק המרכזי במלבן ולקפל את שני הצדדים מעל המלית. רצוי להניח את העוגה כשהתפר כלפי מטה ואפשר לעשות 2-3 חריצים על גבי הבצק.
* ניתן כמובן להכין כגביניות - חותכים את הבצק המרודד לריבועים בגודל של כ-10/10 ס"מ, שמים מלית במרכז ומקפלים כל קצה לקצה הנגדי לו. מורחים בביצה ואופים.
* שוקולד נוטלה או השחר הם אופציה נהדרת במקום הגבינה. כמובן שניתן להחליף גם בקקאו מעורבב עם סוכר/שוקולית/קינמון... מפוזרים על הבצק כאשר לפני כן מורחים מעט חמאה מומסת.
 
 
מריחים כבר את סוף השבוע? הוא כבר ממש מעבר לפינה....
שיהיה לכולם סוף שבוע נעים וטעים.
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

105 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת