33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

פשטידת תרד טורקי.

יום שישי בצהרים נסענו לנמל תל אביב.

חג טו'בשבט חמים, נעים ,הים היה כחול ושקט והנמל הומה באנשים. לרוב בימי שישי אני עובדת, היה כייף לחוות את חווית החופש והפנאי.

טיילנו ב"שוק בנמל", זו הייתה חוויה מרעננת. מאוד נהנתי  מהדוכנים , מהמגוון  ומהריחות בשוק. דוכני הירקות מרהיבים בירקות טריים- פלפלים, עגבניות, תבלינים. דוכנים של גבינות, פירות יבשים, ריחות של לחמים מהמאפייה, עוגות בריאות, מגוון של פירות יבשים,אגוזים, בתי קפה במרכז המתחם הסגור, תוצרת ישראלית כחול לבן של חקלאים וגבנים, חוות ומעדניות. בקיצור היה כייף וטעים.

קניתי עלי רוקט , עלי תרד טורקי ותה ירוק ארל גריי +ורדים ועשב לימון. לפני כ 4 חודשים נגמלתי מקפה. אני שותה תה ירוק יסמין, מתפנקת בסוגים שונים של תה פירות אדומים, תה נענע, מנטה.

עלי ארגולה, רוקט. צילמתי אחרי שהוספתי לסלט בבוקר.

עלי תרד טורקי.

כל הדרך הביתה חשבתי איך אתפנק במוצרים שקניתי. מה אכין לעצמי  לארוחת  צהרים של שבת?

החלטתי להכין פשטידה על בסיס בצק, שלא כמנהגי.

טעמתי את העלים והם ניטרלים עדינים ודקים  יותר בטעמם מעלי תרד רגיל - בשרניים, קטנים ומעט פיקנטיים/חריפים, על בסיס זה תיבלתי את הפשטידה בגבינות שטעמן חמוץ ומלוח.

באתר של פירגה- טועמים במטבח  מצאתי מתכון של בצק פריך על בסיס שמן קנולה.

3/4 כוס שמן קנולה.

2 כוסות קמח תופח + 4 כפות קמח.

1 מיכל שמנת חמוצה.

כפית מלח.

לקערת המיקסר  להוסיף את השמן ובקמח ולערבל, להוסיף את השמנת והמלח ולבסוף את 4 כפות הקמח, אחת אחרי השנייה.

הבצק צריך להיות נוח וגמיש. ניתן להכניס למקרר ל 1/2 שעה לפחות.

לפשטידה רצוי להשתמש בחצי מכמות הבצק , מהחצי שנותר ניתו להכין כרוכיות, או מאפים קטנים.

ולהכנת המלית.

2 כפות שמן זית.

3 בצלים גדולים לחתוך לפרוסות דקות.

1 שקית עלי תרד לשטוף היטב ,לקטום את הגבעול, ולקרוע בידיים את העלים.

1 קופסת גבינת לאבנה אסלית 5% , על בסיס יוגורט ללא שמן זית. (פיראוס של תנובה).

50 גרם גבינה מלוחה, חמד או אחר.

2 כפות אגוזים קצוצים דק.

3 ביצים.

4 כפות פירורי לחם/ פנקו.

חופן של עלי רוקט קצוצים גס.

מלח, פלפל.

במחבת רחבה לטגן את הבצל עם שמן הזית, עד שמזהיב. להוסיף את עלי התרד הקרועים ולאדות לזמן קצר, כ 5 דקות, עד שהעלים מתרככים. לכבות את האש.

כשהירקות מעט התקררו, להעביר לקערה בגודל בינוני.

לתוך הקערה להוסיף גבינות, ביצים, אגוזים, פרורי לחם, חופן ארגולה תיבול של מלח ופלפל ,לערבב היטב לכדי עיסה אחידה.

לבסיס הפשטידה רצוי להשתמש בחצי מכמות הבצק, לפרוש על תבנית אפייה בגודל בינוני, או תבנית פאי. את העיסה לפזר על הבצק ולאפות בתנור שחומם מראש ,180 מעלות, כשעה.

זו פשטידה פרועה מבחינתי, על גבול השחיתות כמעט, אבל לפעמים צריך להתפנק.

הפשטידה יצאה טעימה מאוד. כמובן שלא אכלתי לבד, יש לי שותפים ....

מיתרת הבצק הכנתי כרוכית:  של 1 בצל ,  5 פיטריות, חופן ארגולה ו 1/2 קופסת גבינה לבנה מתובלים במלח ופלפל ומעט אגוז מוסקט. לאדות את הבצל , להוסיף פיטריות קצוצות, עד שמתרככות. להוריד מהאש, לקרר ולהוסיף את עלי הרוקט, גבינה ותבלינים. לערבב היטב. לפרוש את הבצק לעלה ולמרוח את העיסה. לגלגל לכרוכית, למרוח ביצה מעל ולאפות בחום של 180 מעלות כ 1/2 שעה.

בתאבון.

אתי.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת