11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

ביסקוטי

ט"ו בשבט הסתיים ונשארו לי בבית שאריות אגוזים ופירות יבשים ולכן החלטתי להכין את העוגיות הקלות והמוצלחות הללו.
עוגיות מקסימות אשר עוברות אפייה כפולה ומומלץ לטבול אותן בקפה (או ביין-כמו שעושים האיטלקים) על מנת לרכך אותן ולא לשבור איזו שן...
אני יודעת שיש להמון אנשים ביקורת וחילוקי דעות לגבי פירות יבשים-הן מבחינה קלורית והן מבינה בריאותית (חומר משמר) ולכן השתדלתי לא להשתמש ביותר מדי...
המתכון מבוסס על מתכונה של קרין גורן המדהימה לביסקוטי רק עם תוספות ושידרוגים שלי...

מרכיבים:
3.5 כוסות קמח רגיל (500 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה
0.5 כפית סודה לשתייה.
0.5 כפית מלח
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר (300 גרם)
4 כפות ליקר שקדים אמרטו. (ניתן להשתמש בכל ליקר אחר שתחפצו בו)
2 שקיות סוכר וניל
2 כפות תמצית וניל
וכאן מגיע שלב ההתפרעות כיד הדמיון:
אני שמתי שקדים פרוסים (בערך 100 גרם), חבילת דובדבנים מסוכרים,50 גרם פיסטוקים,חופן גדול חמוציות, חופן גדול של צימוקים כהים ובהירים ו4 קוביות מגורדות של שוקולד מריר. (ניתן לשים סוגים שונים של פירות יבשים, שוקולד, אגוזים שונים ועוד).

אופן ההכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.
-בקערה נוספת טורפים ביצים, סוכר, סוכר וניל, תמצית וניל וברנדי.
-יוצקים את התערובת התפוחה של הביצים לקערה עם תערובת הקמח ומערבבים עם כף (אפשר גם ללוש בידיים) עד שמקבלים בצק אחיד ודביק.
-מוסיפים את התוספות הטעימות שבחרתם ומפזרים אותם בבצק.
-יוצרים 2 נקניקים מלבניים שמנים ומניחים בתבנית עם נייר אפייה-שמתי נייר כסף מגולגל בין 2 הנקניקים בשביל שהכיכרות לא תדבקנה.
-אופים 35 דקות עד שהכיכרות זהובות למגע אך עדיין רכות בלחיצה.
-מצננים!!!! חשוב לצנן היטב מכיוון שהצינון מאפשר למאפה להתייצב וכך הוא לא יתפורר בזמן החיתוך.
-מחממים תנור ל-140 מעלות.
-פורסים את הכיכרות בסכין לחם גדולה לפרוסות דקות-מניחים על רשת התנור ואופים כ-25 דקות נוספות עד שהעוגות יבשות למגע.
-מצננים ושומרים בצנצנת אטומה.
בתיאבון!!!!


הוספת התוספות הטעימות...

כיכרות לפני

כיכרות אחרי

חותכים...

אופים פעם שנייה ובתיאבון




 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת