44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

תבשיל עוף עם כרובית

בס"ד

מתכון בכמה שלבים אבל הטעם שווה את המאמץ.

דרך הטיפול בכרובית קצת מורכב.צריך לחתוך אותה לפרחים(עדיף קטנים) ולהעמיד אותה בקערה עם מים וחומץ (בערך רבע כוס) למשך רבע שעה על מנת שיצאו כל התולעים (במידה ויש) ואח"כ לשטוף אותה היטב ולבדוק שלא נשארו תולעים חבויות בין הפרחים.(במידה והכרובית היא לא של גוש קטיף).

אח"כ יש להניחה בסיר,לכסות במים ולהרתיח אותה 15-30 דקות עד לריכוך.(לבדוק עם מזלג).להוציא למסננת וליבש טוב.

להכין צלחת עם קמח מעורב עם כמון וצלחת עם ביצים (2 או יותר תלוי בכרובית, מהביצה שנותרת ניתן להכין חביתיה בהוספת מעט קמח).

לטבול את הפרחים בקמח ובביצה ולטגן בשמן (לא עמוק), להוציא לניי'ר סופג.

מכרובית אחת יוצא הרבה כך שניתן להכין ממנה שני דברים שונים גם את התבשיל וגם סלט שאתן בהמשך.

ומכאן מתחיל המתכון:

 

המצרכים:

1/2 כרובית מטוגנת

שוקי/ירכי עוף (כמספר הסועדים)

5 שיני שום קצוצות

1 קופ' קטנה של רסק עגבניות

מלח,פלפל שחור

1 כף פפריקה מתוקה בשמן.

 

אופן ההכנה:

לטגן במעט שמן את חלקי העוף מכל הצדדים עד להזהבה. להוסיף את שיני השום, הרסק והתבלינים. לכסות במים עד גובה העופות.

כשרותח להכניס את הכרובית אל התבשיל ולהמשיך לבשל במשך שעה.

הכרובית מתקבלת נימוחה והטעם אדיר.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת