44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

עוגת חלבה ואגוזי לוז,שקדים,קשיו,פיסטוק

עוגת חלבה ואגוזי לוז,שקדים,קשיו,פיסטוק



תודה לבצלאל למיטל  ולצוות הטכני שהבינו
השקיעו ותקנו את הבלוג כדי שאוכל לחזור.


ט"ו בשבט נעים לכולכם.


עוגת חלבה ואגוזי לוז,שקדים,קשיו,פיסטוק

חומרים:

תבנית מוארכת  או של בבקה

נייר אפייה שלם

קערה עמוקה

כף 

200 גרם חלבה מפוררת בידים

300 גרם אגוזי לוז,שקדים,קשיו,פיסטוק

200 גרם צימוקים

6 כפות סוכר חום

6 כפות קמח מלא

2 ביצים


 לקשוט:

מקשטים כל פרוסה בגלידת פיסטוק מעוטרת עם פרי ירוק או
פיסטוק או אגוז או כל קישוט אחר

אופן הכנה:


מערבבים בקערה יחד את החלבה האגוזים ,הצמוקים, הסוכר והקמח. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.

 


מרפדים תבנית מוארכת בנייר אפיה כאשר משאירים שולים
לכיסוי העוגה.

יוצקים לתבנית את התערובת ומישרים בעזרת כף.

מכניסים לתנור מחומם בטמפרטורה של 180 מעלות,

אופים בין 40 ל-60 דקות עד שהעוגה מזהיבה.

מוציאים מהתנור כאשר העוגה קריספית בחלקה העליון.

מצננים בתוך התבנית לטמפרטורת החדר.

פורסים עם סכין חד לפרוסות בעובי ½ ס"מ כל אחת.

מקפיאים בדיפ פריזר לשעתיים לפחות,  מוציאים ופורסים שוב

לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. (בהקפאה החריצים נסגרים אבל כך
קל יותר לחתוך את אגוזי הלוז) והפרוסות נפרדות בקלות.

אפשר לחתוך לאחר ההקפאה בסכין חשמלית.

למהדרים, אפשר לאפות בתבנית לבבקה כאשר הופכים,
יוצא יפה יותר. אבל לפעמים נשבר.

אפשר לקשט כל פרוסה בגלידת פיסטוק מעוטרת עם פרי ירוק או פיסטוק או אגוז או כל קישוט אחר. 

בתיאבון
פורסם בפורום אוכל אורט ב-28/01/2003 19:38:24

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

52 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת