00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

חיתוכיות אגוזים מעודנות

את החיתוכיות האלה הכנתי במיוחד בשבילכם :) כבר שבוע שהמתכון מסתובב אצלי במטבח ולא יצא לי להכין. בתחילה כי לא היו לי כל המצרכים (הביסקוטי גומרים לי את כל מיני האגוזים במהירות!!), אח"כ לא ממש היה לי זמן, אתמול רציתי ושכחתי, והיום סוף סוף הכנתי!
אז אמנם הכנתי כדי להביא לכם לכאן, אבל בכדי לטעום תצטרכו להכין בעצמכם :) כדאי לכם! הבצק כ"כ טעים, כמו עוגיות חמאה רכות והאגוזים למעלה, מתוקים ופריכים.
זה לא מתכון לשומרי משקל, ולא לכאלה שסופרים קלוריות! אין מתכון דל קלוריות בחג הזה, הכל מתוק ועתיר שומן אבל טעים טעים טעים! החג הזה הוא החג שלי!!
 
 
חיתוכיות אגוזים מעודנות
מבוסס על מתכון של דנית קימל עם שינויים שלי
 
רכיבים:
לבצק
1 כוס (100 גרם) אבקת סוכר
2 כוסות (280 גרם) קמח
200 גרם חמאה רכה
2 כפות מים קרים

לציפוי
1/2 1 כוסות (150 גרם) שקדים מולבנים
1/2 1 כוסות (150 גרם) אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס (50 גר`) גרעיני חמניה
3/4 כוס (160 גרם) ריבת משמש
1/3 כוס דחוסה (75 גרם) סוכר חום כהה
50 גרם חמאה מומסת

אופן הכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית פיירקס 33/22 ס"מ בנייר אפיה ומשמנים אותו קלות.
2.שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת מעבד מזון ומעבדים רק עד שמתקבל כדור בצק. (לחלופין מעבדים בידיים). מהדקים את הבצק לתחתית התבנית בשכבה אחידה ואופים 15 דקות עד שהבצק מזהיב קצת. מוציאים ומצננים.
3. מערבבים בקערה את מרכיבי הציפוי ובעזרת כף מעבירים אותו על הבצק האפוי. משטחים לשכבה אחידה ומחזירים לתנור ל- 20 דקות נוספות, עד שהציפוי משחים קצת אך נותר לח (הוא יתייבש במהלך הצינון).
מצננים היטב, וחותכים לריבועים בגודל 4*4 (או קטנים יותר אם מעדיפים).
 
בצק רך רך ומתמסר
 
תערובת אגוזים עם ריבת משמש וחמאה
 
לפני אפיה, לשטח את האגוזים בזהירות
 
ואחרי...
 
 
 
 
 
הערות:
* ניתן לגוון עם סוגי האגוזים - להוסיף שומשום או אפילו קוקוס, לשים גרעיני דלעת ועוד...
* ניתן להחליף חצי מכמות הקמח לקמח מלא. הבצק יוצא כ"כ רך שלא תהיה שום בעיה עם ההחלפה.
* אני השתמשתי בריבת משמש עם צ`ילי, מה שנותן עוד טוויסט מעניין בפה. לא בכל ביס אבל מידי פעם יש עקצוץ קטן של חריפות בפה. טעים!
* אם אין לכם ריבת משמש אתם יכולים להשתמש בריבה אחרת אבל כזו שאין בה חתיכות ושתהיה רכה מספיק. אם היא אינה רכה, שימו אותה לדקה במיקרו והיא תתרכך.
* מומלץ להוסיף לתערובת האגוזים זסט מקליפת תפוז או לימון.
* יש לפרוס את העוגה כשהיא קרה ולשמור את החיתוכיות בקופסא אטומה.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

תזכורת...

קבלו קישור ללקט מתכונים לכבוד ט"ו בשבט

שפירסמתי בשנה שעברה

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1628758

 

ט"ו בשבט שמח וטעים


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

51 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת