00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טבעונות ובריאות מתכונים טבעונים - נטלי שוינקלשטיין נטורופתית N.D

פירות יבשים - כל מה שצריך לדעת + מתכון מתוק

כל שנה אנשי עם ישראל קונים בהמונים פירות יבשים כדי להכין מטעמים לחג, מכינים מהם עוגות, ועוגיות, תבשילים וקדרות, סלטים ועוד. מנהגי החג כוללים אכילת פירות שנשתבחה בהם הארץ, טריים או יבשים וגם זרעים שונים. האם חשבתם על הייתרונות התזונתיים שלהם? החלטתי לפנק אתכם במידע חשוב:

בפירות היבשים:

  • תכולת סוכרים (פרוקטוז וגלוקוז) גבוהה, ולכן הם משמשים לגוף כאנרגיה זמינה.
  • כל הפירות היבשים עשירים מאד בסיבים תזונתיים אשר מגבירים את פעילות המעיים ועוזרים ליציאות סדירות, ניקוי פסולת מהמעיים ומניעת סרטן המעי הגס.
  • פירות יבשים עשירים בערכים תזונתיים אך גם עשירים בקלוריות ולכן, מומלץ לשלבם בתזונה בצורה מושכלת. אני ממליצה לשלב כ- 2-3 פירות יבשים מגוונים ליום לאדם בריא.

למה חשוב לקנות פירות יבשים אורגניים?

  • בפירות יבשים לא אורגנים יש תוספת גופרית דו-חמצנית המסומנת כ-E220המשמשת כחומר משמר המוסיף צבע עז לפירות, לדוגמה: משמש, פפאיה, קיווי, אתרוג, צימוקים, ועוד...
  • בנוסף לפירות היבשים הלא אורגניים מוסיפים חומר זיגוג המסומן כ- E905שהוא תוצר לוואי של תעשיית הנפט.
  • ברב הפירות היבשים הלא אורגניים ישנה תוספת סוכר, לדוגמה: אננס, חמוציות, דובדבנים, תותים, תמר הינדי ועוד...
  • הפירות היבשים האורגניים הם ללא חומרי הדברה מלאכותיים.

הערכים התזונתיים הבולטים בפירות היבשים:

סידן:בולט במיוחד בתאנה מחזק את העצמות והשיניים.

ברזל:בולט במיוחד במשמש, קיים במינון יפה גם בצימוקים, תמרים, ותאנים. עוזר למניעת אנמיה.

ויטמין A: בולט במיוחד במשמש ובשזיף, עוזר לאיחוי ויצירה מחודשת של רקמות.

ויטמין B6: בולט במיוחד בתמר, חשוב לחילוף החומרים של פחמימות, חלבונים ושומנים ועוזר לפעילות מערכת העצבים.

אשלגן: בולט במיוחד בצימוקים, נותן תגובה בסיסית ולכן עוזר במניעת דלקות.

חלבון: בולט במיוחד בפירות הג'וג'י בריס. ג'וג'יס הינם תותי יער מיובשים והם מכילים 18 חומצות אמינו (כולל 8 החיוניות). בנוסף הן מכילות סידן, סלניום, אבץ, סיבים תזונתיים וויטמינים רבים: C, E, B, A.

מאפינס גרנולה ופירות יבשים בציפוי שוקולד מריר

מצרכים ל - 8 יחידות מאפינס:

4 תאנים יבשות חתוכות לפרוסות דקות (או כל פרי יבש אחר שאוהבים)

4 תמרים מגולענים

5 כפות מים רותחים

6 כפות שיבולת שועל שלמה

חצי כוס שקדים בקליפתם שבורים

חצי כוס גרעיני חמניה שבורים

חצי כפית גרדת לימון

חצי כפית גרדת תפוז

חצי מקל וניל

חצי כפית מלח גס

חצי כפית מיץ מלימון טרי

6 כפות סירופ מתוק שאוהבים: אגבה, מייפל טבעי, סילאן, מולאסה.

5 כפות שבבי קוקוס יבש לא קלוי 

לציפוי:

6 כפות גדושות פצפוצי שוקולד מריר

כף שטוחה שמן קוקוס מכבישה קרה

חצי כפית מלח גס

הוראות הכנה:

לטחון את התמרים במים רותחים עד לקבלת עיסה אחידה, לשים בקערה ולערבב עם שיבולת השועל השקדים וגרעיני החמניה.

להוסיף סירופ, שבבי קוקוס, מיץ לימון, ותאנים.

לגרד את מקל הוניל ולהוסיפו לתערובת.

לחמם את השוקולד המריר עם השמן קוקוס עד לתערובת אחידה.

לשים את השוקולד בתוך תבנית של מאפינסים קטנים מסיליקון כ-כף אחת של שוקולד לכל שקע של מאפינס. לשים מעל כל שקע כמה גרגרי מלח גס.

לגלגל עיגולים בגודל כף ולשים בתוך כל שקע.

לשטח את העיגולים וללחוץ עליהם כך שהשוקולד יעלה עד לתחילת השקע, להרטיב מעט את הידיים ולשטח את החלק העליון.

לשים במקרר ולאחר שעתיים הם מוכנים לאכילה.

בתאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל nataly210 אלא אם צויין אחרת