11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

קאפקייקס וניל מקושטים-מתאימים במיוחד לילדים


לא הייתי פה כל כך הרבה זמן וממש התגעגעתי-שלא תחשבו שלא אפיתי שום דבר בזמן הזה-אפיתי הרבה מאוד אבל לא טרחתי לצלם ולהעלות את המתכונים ומעכשיו זה ישתנה-מבטיחה!
הקאפקייקס האלו מקסימים, טעימים ובעיקר נועדו לשמח ילדים קטנים.... (או מבוגרים צעירים בנפשם)- הילדים (למי שיש) יכולים לסייע בתהליך ההכנה והקישוט.

מרכיבים: (לכמות של 12 קאפקייקס)
125 גרם חמאה רכה. (אני המסתי במיקרוגל אפילו שלא ממש מומלץ ועדיף שהחמאה תתרכך בטמפרטורת החדר)
2 כפיות תמצית וניל אמיתית
2 שקיות סוכר וניל
150 גרם סוכר לבן עדין (שני שליש כוס)
3 ביצים (אני השתמשתי בגדולות-מספר 1)
225 גרם קמח תופח (1.5 כוסות)
60 מ"ל חלב (רבע כוס)
0.75 חבילת שוקולד לבן. (אפשר גם מריר או רגיל-כל אחד וההעדפה שלו)-לא חובה!
תבנית 12 שקעים למאפינס-אני השתמשתי בתבנית שהיתה קצת גדולה מהגודל הסטנדרטי.

אופן ההכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את שקעי התבנית בעטרות נייר.
-שמים בקערת המיקסר (אני השתמשתי בוו גיטרה) את כל החומרים מלבד הקמח ומערבלים במהירות נמוכה-בינונית עד שהמרכיבים מתאחדים.
-מגבירים את המהירות מעט ומערבלים כ-2 דקות נוספות, מוסיפים את הקמח ומערבלים מספר שניות נוספות-רק עד שהעיסה מתאחדת, הופכת לחלקה, צבעה בהיר יותר והקמח נבלע בתוכה. (רצוי לא לערבל יותר מדי בשביל שהקאפקייקס תצאנה אווריריות ולא דחוסות-ניתן ואף רצוי לערבב את שאריות הקמח האחרונות באמצעות מרית)
אחר שמיליתי את שקעי התבנית בבלילה הכנסתי קוביית שוקולד לבן לכל קאפקייק. (לא חובה)
-מכניסים לתנור ל-20 דקות ובינתיים מכינים את ציפוי החמאה.
מוצאים מהתנור ומצננים.

ניתן לצפות את הקאפקייק במגוון ציפויים-ציפוי שמנת וחמאה-מפורט שורה אחת למטה, ציפוי חמאה -מפורט שורה אחת למטה, גנאש שוקולד, אינסטנט פודינג וניל והיד עוד נטוייה...
אני הכנתי ציפוי שמנת וחמאה: (ניתן להכין את הציפוי הזה ללא השמנת ולהגדיל את כמות אבקת הסוכר ל-300 גרם ולהקטין את החמאה ל-100 גרם)
150 גרם חמאה רכה
250 גרם אבקת סוכר
חצי חבילת שמנת נפוליאון (115 גרם בערך)
2 כפיות תמצית וניל
ניתן להוסיף מספר טיפות של צבע מאכל למי שאוהב.

מקציפים את החמאה ומוסיפים לה את אבקת הסוכר השמנת והוניל עד שמתקבל קרם אחיד.
למריחת הקרם אני השתמשתי בשק זילוף אך ניתן גם להשתמש במרית ובכפית.
לאחר הציפוי ניתן לקשט בסוכריות צבעוניות, שוקולד, דובדבנים ובכל מה שאוהבים.
ניתן להקפיא את הקאפקייקס ללא הציפוי עד חודש. (את הקאקייקס המצופות אכסנתי במקרר)



בתיאבון!!!


 

 

 

 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת