00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

פנקייקס מקמח אורז

כמו שבן זוגי אומר במקרים כאלה :"איך את אוהבת לנסות כל מיני שטויות!". אולי יש משהו בדבריו. הרי כבר שנים אני מכינה פנקייקס קלאסיים מקמח רגיל, ולא מזמן היכרנו מחבתיות יוגורט נפלאות ובסך הכל מבחר ארוחות הבוקר שלנו מגוון דיו.
 אני לא יודעת מה הבעיה שלי.כל הזמן בא לי לנסות משהו חדש. אז נכון ש"הסקרנות הרגה את החתול", אבל היא גם הביאה אנשים לגלות ארצות חדשות ולהמציא טלויזיה (לא הגזמתי, נכון?)
והפעם החלטתי לנסות פנקייקס מקמח אורז (ללא גלוטן), ללא שום סיבה בריאותית מיוחדת אלא מסקרנות בלבד. פשוט כי אף פעם לא הכנתי שום דבר מקמח אורז.
הם נראים כמו פנקייקס רגילים, מריחים כמו הרגילים וטעימים לא פחות, ורק המרקם הגרגרי (קצת מזכיר סולת)מסגיר שמשהו כאן יוצא דופן. אפילו טעם של אורז אין להם.
במילה אחת- מגניב!

 

 

המרכיבים (כ-10-12 יח' בינוניות):
1 כוס קמח אורז
2 כפיות אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
3 כפות סוכר
1 ביצה טרופה
3/4 כוס חלב (או סויה/אורז/קוקוס)
2 כפות חמאה מומסת
שמן או חמאה לטיגון
להגשה
אבקת סוכר, דבש או סירופ מייפל, פירות חתוכים

 

 

ההכנה:
שמים בקערה את הקמח, אבקת האפיה, המלח והסוכר ומערבבים.
מוסיפים את יתר החומרים וטורפים לבלילה חלקה.
מחממים מחבת מרוחה במעט שמן או חמאה על להבה בינונית-גבוהה.
כשהמחבת חמה יוצקים לתוכה מצקת מהבלילה ומטגנים דקה-שקתיים עד שמופיעות בועות על פני הפנקייק
וצידו התחתון מזהיב.
הופכים ומטגנים עד הזהבה של הצד השני.
זורים אבקת סוכר ומגישים חמים עם דבש או סירופ מייפל ופירות.

 

הערות:
ניתן להכין גם מקמח כוסמת (טרם ניסיתי). במתכון מצוין שהפנקייקס יצאו עבים יותר
הבלילה מתקבלת במרקם של דיסת סולת דלילה מאוד
היה לי קצת קשה להפוך את הפנקייקס, לכן אני ממליצה לעשות אותן בינוניים ולא ממש גדולים
לטעמי 2 כפות סוכר זה מספיק. הפעם שמתי שקית סוכר וניל+כף סוכר רגיל והיה בסדר גמור

 

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת