00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

עוגיות שיש מהירות

לא יודעת מה גרם לשינוי , אבל בשבוע שעבר החמאה חזרה אל המדף הקבוע בסופר שלנו. נכון שהיא תפסה קצת פחות מקום מאשר בתקופת השפע לפני חודשיים, אבל הארגזים היו די מלאים, אף אחד לא הלך מכות ליד המקרר ולתדהמתי גיליתי שיש אריזות גם של 100 וגם של 200 גרם!!!
אז מה קרה לאנשים? התרגלו בלי? החליפו במרגרינה? או כמונו לפני שבועיים במקרה ב"טיב טעם" קנו קילו שלם (והסמיקו מאוד בקופה)?
ובעצם מה זה חשוב? העיקר שהכנתי עוגיות חמאה.
 להבדיל מעוגיות קלאסיות ו"צחורות" אלה מעורבות עם שוקולד מומס ואת הבצק לא צריך להחזיק במקרר לפני האפיה. גם יפות, גם טעימות וגם מהירות הכנה. עוגיות מקסימות!

מתכון מאת עידית חייט, מגזין "לאישה"

 

המרכיבים:
50 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
1+1/2 כוסות קמח+ 1כף נוספת (220 גרם סה"כ)
1/2 כפית אבקת אפיה
2 כפות (15 גרם) פתיתי קוקוס
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
100 גרם חמאה רכה מאוד
1 ביצה
1 כף קליפת תפוז מגוררת

ההכנה (כ-35 עוגיות):
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
ממיסים את השוקולד בכלי מתאים במיקרוגל כ-15 שניות. מערבבים ומחזירים לחימום נוסף במידת הצורך.מערבבים לקרם חלק ומניחים לצינון.
בקערת המערבל עם וו הגיטרה שמים את הקמח, אבקת האפיה, הקוקוס, הסוכר, החמאה והביצה, מערבלים במהירות בינונית כדקה, עד שהבצק מתחיל להתגבש.
מוסיפים את קליפת התפוז המגוררת ומערבלים קצת עד קבלת בצק אחיד.
מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים בעזרת קצה הסכין רק קצת, כדי שהבצק יקבל דוגמת שיש.
מעבירים את הבצק למשטח העבודה.
בוצעים ממנו פיסות בגודל של 2 ס"מ ומגלגלים לכדורים. משתדלים לגלגל בתנועות מעטות, כדי לא להרוס את דוגמת השיש.
מסדרים את הכדורים בתבנית במרווחים זה מזה.
אופים 15-17 דקות עד שהעוגיות מזהיבות, ונסדקות מעט.
מוציאים מהתנור ואם רוצים מפזרים מעליהן אבקת אפיה בעודן חמות.
מניחים לצינון ומגישים.

 

*** שומרים בכלי סגור בטמפרטורת החדר כשבוע או במקפיא כחודש***

 

 

הערות:
את השוקולד "מעכנו" אל תוך הבצק בעזרת מזלג
במתכון המקורי מצוין שניתן ליצור כ-55 עוגיות, אבל הן בטח יצאו זעירות ממש

 

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת