33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

קדרת ריאות וחומוס

קדרת ריאות וחומוס

תבשיל ריאות זה לקוח מהמטבח המרוקאי ,הוא תבשיל הדורש בישול ארוך ,אבל טעמו משובח. בשר הריאות נימוח בפה וטעמו עשיר. הריאות נמכרות בשווקים במחירים זולים ביותר. ניהוג להגישו על אורז לבן .

 1/2 1 -2 ק"ג ריאות 

 מבשלים20 דקות  בסיר לחץ את הריאות במים, מסננים את הריאות ושוטפים במים קרים,מסירים את הקרום כמה שניתן והעורקים הגדולים וחותכים לקוביות קטנות של שלושה ס"מ לערך.

 1 בצל קצוץ
3-6 שיני שום פרוסות 
שמן זית

מאדים את הבצל והשום בסיר על אש קטנה עד שנעשה שקוף. מוסיפים

קוביות הריאות
ומטגנים, תוך ערבוב, עד שמתחילות להשחים.
מוספים

2 כפות חוואיג` למרק
1 כף כורכום
1כפית גרגרי כוסברה כתושים
1/2 כפית קינמון  
1 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית פפריקה חריפה (אפשר פחות או יותר לפי הטעם)
1 כפית פפריקה מתוקה

מערבבים ומוספים

2-4 כפות רסק עגבניות

מים עד כיסויי
ומבאים לרתיחה .מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כשעתיים עד ריכוך הריאות .

מוספים 

1 כף אבקת מרק בתית .
מלח
1 קופסת שמורי חומוס(ניתן להוסיף חומוס שהושרה בשלב הרתיחה של התבשיל)

מבשלים כשעה טועמים ומתקנים תיבול.

בהגשה מפזרים כוסברה קצוצה או בצל ירוק.

*ניתן להוסיף תפוחי אדמה בשלב הוספת גרגרי החומוס

*ניתן להכין על פלטת שבת או בתנור.(אני מניחה על הקמין.)

בתאבון

 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת