00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

פוקאצ`ה איטלקית של MAGIG

הידד! ביום שישי שעבר רכשתי לי משקל מטבח דיגיטלי! באמת עד היום הסתדרנו יפה מאוד בלעדיו, אם המתכון היה מורכב מ"גרמים" ו"מיליליטרים" הוא פשוט לא היה זוכה להתייחסות.
אבל יש כל כך הרבה דברים שבא לי לנסות, שהייתי חייבת להתקדם. והינה-יש לי עוד מכשיר חביב שאין לו מקום על המדפים
עכשיו אני מרגישה שאני עושה בחינות קבלה לליגה של הגדולים. ובתור התחלה נראה לי בחרתי לי מתכון שאפתני ביותר של פוקאצ'ה איטלקית אמיתית. את המתכון מצאתי בבלוג המדהים Pastaghetty של MAGIG, וכבר סימנתי לי עוד כמה פרוייקטים לנסות-צריך לבדוק שהמשקל פועל, נכון?
מה אגיד ומה אספר? אכן לא קל להיות בליגה של הגדולים, במיוחד כי בחרתי ללוש הבצק המרדן בידיים (ולא פחות מ-15 דקות!!!). אבל התוצאה היתה יפה וטעימה כל כך, שכל השאר פשוט לא חשוב . אני גאה בנו!
אז שיהיה לי ולמשקל החדש בהצלחה ואמשיך לעדכן איך אנחנו מתקדמים יחדיו...

 

וכך זה נראה לפני האפיה (שלא תחשבו שקניתי בסופר:-)

 

לחצו כאן למתכון מלא של "פוקאצ'ה רכה"

 

על הפוקאצ'ה אפשר למרוח/לשים תבלינים או ירקות כיד הדמיון.
אני עשיתי מן משחה של שום מגורר דק , טימין ורוזמרין יבשים ושמן זית. ערבבתי בצלחת ומרחתי בידיים ,זרעתי מלח גס מעל.
יום למחרת קליתי חציל וצץ לי רעיון ל"סנדוויץ": חתכתי הפוקאצ'ה לריבועים, פרסתי באמצע, הנחתי מעט מהחציל הקלוי, פילט אנשובי ומעל חצי עגבנית שרי. יצא מעדן!

 

 

הערות:
ממליצה בחום ללוש במיקסר כי הבצק קשה ללישה ו-15 דקות זה זמן ארוך
אם רוצים פוקאצ'ה גבוהה השתמשו בתבנית בינונית (פיירקס/מתכת) ולא בתבנית תנור גדולה

 

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת