00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

להיות דולה- על הריון, לידה והורות

פלפלים ממולאים

אחד המאכלים האהובים עליי הוא ירקות ממולאים- פלפלים, בצלים, כרוב, עלי גפן...מה שבא-ברוך הבא. הגירסה הבשרית של הממולאים כוללת בשר בקר טחון שמכיל הרבה ברזל, מינרל שצריכתו בהריון חשובה מאוד, אבל לפעמים לא מתחשק לי להיות בשרית ואז הפתרון הטוב ביותר הוא גרסת הפרווה של הפלפלים הממולאים שלפניכן. אם גם לך מתחשק להכין פלפלים ממולאים את מוזמנת לאמץ את המתכון הזה- באמת שהוא מעולה, נסי ותהני!

הפעם לא ארחיב על היתרונות הבריאותיים של כל רכיבי המתכון כי כבר כתבתי על כך לא מעט בעבר. את מוזמנת להציץ במתכונים הנוספים שבבלוג (ממש כאן מצד ימין תמצאי קישור לכל אחד מהמתכונים שעליהם אני מדברת) וללמוד על היתרונות הבריאותיים של העגבניות, הפלפלים וחבריהם. לעומת זאת על יתרונות האורז עוד לא סיפרתי הרבה, ולכן אתמקד הפעם בו:

אורז- דגן שבשילוב עם קטניות יוצר חלבון מלא בעל ערך ביולוגי גבוה, משמע שספיגת החלבון ממנו דומה לספיגת החלבון ממקור מהחי (עוף, בשר וכו') ולכן טוב מאוד לצריכה על ידי צמחונים, בהריון ושלא בהריון. במתכון זה אין אמנם קטניות, אבל את בהחלט יכולה לשלב אותן בתערובת האורז (למשל על ידי הוספת 4 כפות גרגירי חומוס מבושלים בשלב טיגון הגזר או על ידי הוספת עדשים), או להגיש לצד הפלפלים הממולאים סלט שמכיל גם קטניות.

רצוי לצרוך אורז מלא שהוא בעל ערך תזונתי גבוה יותר, עשיר יותר בסיבים המשפרים את פעילות המעי ומקנים תחושת שובע ומכיל ויטמין  B6(אחד מהויטמינים החיוניים בהריון כיוון שהוא מאפשר לחומצה הפולית להיקלט בגוף).
אורז מלא הוא מקור טוב למינרלים הבאים (ב100 גרם אורז מלא לא מבושל)

 

מגנזיום-

 143 מ"ג

מנגן-

 3.743 מ"ג

סלניום-

23.4  מ"ג

טריפטופאן-

0.1  גרם

 (טריפטופאן הוא חומצת אמינו המהווה חומר מוצא לסרוטונין המקנה תחושת שובע ורוגע).

האורז הוא מזון קל לעיכול ולכן בשליש השלישי, כשאת כבר מרגישה שמזון כבד מעיק עלייך כדאי לאכול אותו כמו גם עוד מזונות קלים לעיכול, למשל: לחם, פסטה, תפוחי אדמה, גזר, קישוא, דלעת ועוד.

 אז מה תצטרכי כדי להכין את המתכון?

המצרכים לשבעה פלפלים

7 פלפלים אדומים או צהובים (או גם וגם)

למילוי:
2 כפות שמן
בצל גדול, קלוף וקצוץ
גזר גדול, קלוף ומגורר גס
כוס אורז לבן (טיפ: אפשר לשלב כאן אורז מלא ביחס של חצי-חצי, גם למי שלא אוהבת אורז מלא התיבול מכסה על הטעם האופייני של אורז זה והוא הופך ללא מורגש ואפילו טעים)
עשרה גבעולי פטרוזיליה (גבעול ועלים), שטופים היטב וקצוצים
כוס מים
מלח, פלפל

לרוטב:
3 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
מים שיגיעו עד לגובה הפלפלים (כ-3 כוסות)
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
שתי שיני שום כתושות
 

הכנה

1. הכיני את הפלפלים למילוי: שטפי היטב ובעזרת סכין חדה הסירי את העוקץ הירוק יחד עם הגרעינים כך שהפלפל יהפוך לכלי קיבול. (אני מקווה שגם אם ההסבר לא מספיק מובן התמונות ממחישות את כוונתי). הניחי את הפלפלים זה לצד זה בסיר רחב שיכיל אותם בנוחות אך בצפיפות, כך שלא יפלו תוך כדי בישול.

2. בסיר נוסף חממי את השמן והוסיפי את הבצל הקצוץ לטיגון עד להזהבה יפה. הוסיפי את הגזר המגורר וטגני עוד כשתי דקות.

3. הוסיפי את האורז, הפטרוזיליה, המים והתבלינים. בשלי עד שהמים נספגים לגמרי.

4. מלאי את הפלפלים בתערובת האורז. לא כדאי למלא בדחיסות- רצוי למלא רק עד גובה 7/8 מגובה הפלפל כך שיהיה לאורז מקום להתרכך ולהגדיל את נפחו במהלך הבישול.

5. בקערה הכיני את הרוטב: ערבבי את רסק העגבניות עם המים והתבלינים והוסיפי את הרוטב לסיר בין הפלפלים. לתוך כל פלפל הוסיפי שתי כפות מהרוטב. אם הרוטב לא מגיע לגובה הפלפלים הוסיפי מעט מים לסיר.

6. בשלי עד להתרככות הפלפלים, כארבעים דקות על אש בינונית. בתיאבון!

קלוריות: כ-165 קלוריות לפלפל ממולא

וחוץ ממתכונים טעימים וקלי הכנה אני מזמינה אותך לקבל ממני גם מתנה נהדרת לגמרי בחינם- סדרה של שלושה סרטוני וידאו שתעניק לך כלים מעשיים להפוך את הלידה הבאה שלך ללידת החלומות נמצאת כאן.

ייעוץ תזונתי: יעל קרן, דיאטנית, B.Scבתזונה. יעל תשמח להשיב על שאלותייך בנושא תזונה בהריון במייל yahealthkeren@gmail.com. תשובות ינתנו בתוך שבוע משליחת המייל.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל imahit אלא אם צויין אחרת