00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

מסעדת אבו אלעבד

אבו אלעבד, המרכז 1, אבו גוש

 

מה שהיה הוא שיהיה

 

עבור ישראלים רבים אבו גוש מהווה תחנת עצירה קבועה בדרך לירושלים. כל-כך הרבה מסעדות פועלות בכפר הזה – ובימי שבת אי אפשר שלא להדהם מהעובדה שמרביתן מלאות לחלוטין. קוראי הבלוג הותיקים זוכרים בוודאי, שאינני חסיד גדול של האוכל שם. בשנים האחרונות הפך כמעט כל ביקור שלי במסעדה בכפר לפארסה. זאת הסיבה שהשתדלתי להנמיך מראש את הציפיות לפני הביקור במסעדת אבו אלעבד (השוכנת ליד הכנסייה הצלבנית והמסגד).

 

 

התפריט פה הוא כשל מסעדה מזרחית סטנדרטית, אך פה ושם ניתן לאתר בו גם כמה מאכלים ערביים פחות שגרתיים. להלן המנות שהוזמנו:

 

חומוס הבית (15 ש"ח). החומוס היה גרוס גס, מחוספס, סמיך - ובנאלי לחלוטין בטעמו. סתם עוד חומוס פרווה.

 

 

סלט ירקות (15 ש"ח) הוגש קצוץ דק והיה טרי ורענן.

 

 

סינייה ברוטב טחינה (50 ש"ח). קציצת הבשר היתה סבירה, אך הוגשה ברוטב דליל, חסר חן  ונטול כל טעם.

 

 

מקלובה (50 ש"ח). העוף היה בסדר, לא מאוד עסיסי אבל סביר בטעמו. האורז היה מוצלח – בעל תיבול דומיננטי, אך לא מוגזם. המנה הוגשה עם שקדים מטוגנים, שיכלו אולי לשדרגה, אלמלא היו שרופים מדי. התגעגעתי למקלובה המושלמת, שאכלתי לא מזמן אצל אבו טאהר בירושלים.

 

 

אז אמנם זאת לא היתה ארוחה קטסטרופלית, אך היא בוודאי שלא הותירה חותם ממשי. אני ממשיך לחכות בסבלנות ליום בו אזכה לחוויה קולינארית ממשית באבו גוש.

 

ציון: 2.5 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת