00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

דייסת שיבולת שועל "כל טוב"

בתקופת הילדות 80% מארוחות הבוקר שלנו היו מורכבים מדייסות. תמיד על בסיס חלב ובתוספת סוכר ועשו אותן מכל מה שזז: סולת,אורז,דוחן,כוסמת, איטריות. ודווקא שיבולת שועל לא כיכבה. כשהגעתי לארץ משום מה התחבב עלי הקוואקר . בהתחלה זה היה האינסטנט הזה שנמכר בקופסת פח צהובה (לא זוכרת של איזה חברה) ועם התפתחות המודעות לבריאות-שיבולת שועל "עבה" או "מלאה". לאט-לאט ויתרתי גם על חלב (מאז לידת בני החלב לא אוהב אותי:-) וגם על הסוכר, כי יש כל כך הרבה תחליפים נהדרים.
כיום, לפחות פעם בשבוע אני מכינה לי ולבני קערית מהבילה של דייסה ומוסיפה המון דברים טובים: פירות טריים או מיובשים, אגוזי מלך, חמאת שקדים, לעיתים רכז רימונים, ואם ממש חסר המתוק קצת סילאן או דבש או סירופ מייפל. וכך אני קוראת לדייסה הזאת -"דייסת כל טוב".

 

 

 

אני מכינה את הדייסה כך:
מרתיחה 2 כוסות מים מוסיפה 1/2 כוס שיבולת שועל. מבשלת עד שהנוזלים מתאדים והדייסה מסמיכה.
חותכת את כל הפירות לקוביות קטנות, מוסיפה כפית של טחינת(חמאת) שקדים, מגררת על פומפיה דקה 2-3 חצאי אגוזי מלך. מוסיפה אם בא לי דבש/סילאן/סירופ מייפל.
מערבבת היטב ואוכלת יחד עם ג'וניור.



הערות:
לטעמי בננה זה הפרי היחיד שחייב להיכנס פנימה, אחרת חסרה המתיקות
גם תותים/חמוציות/שזיפים מיובשים הולכים נהדר עם הבננה ומוסיפים חמיצות
מעבר לזה אני מוסיפה מה שיש באותו יום במקרר-אפרסמון, תפוח, אגס וכו... ממש כמו בשייק פירות טוב

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת