00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

תבשיל בקר ועדשים ארומטי

איזה כיף שלמדנו לבשל! מי היה מאמין שבתחילת דרכנו כזוג בקושי ידענו להכין חביתה? היום אנחנו מכינים הכל מהכל (כמעט): עופות, בשרים,מאפים, קינוחים וכן-כן, גם חביתה לתפארת! והכי חשוב, אנחנו פתוחים להצעות וחידושים (עד חלב קוקוס, כן?)
המתכון הזה של איילת הירשמן נמצא בספר "ראש השנה הקל שלי", וכמו בדרך כלל אצלנו הנוהל "קרא-דמיין-נסה" עבד מצוין, ולא רק בראש השנה

 

  

המרכיבים (6 מנות):
4 כפות שמן (קנולה או תירס)
2 בצלים גדולים קצוצים
800 גר' כתף בקר חתוך לקוביות בגודל 4-5 ס"מ
5 בצלים ירוקים, קצוצים דק מאוד
1 כוס פטרוזיליה, 1כוס שמיר,1 כוס כוסברה קצוצים דק מאוד
4 לימונים פרסיים מיובשים
מיץ מ-1 לימון
1 כוס (150 גר') עדשים ירוקות
מלח ופלפל שחור

  

ההכנה:
מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל הקצוץ 5-7 דקות מעל להבה בינונית עד השקיפות.
ממליחים ומפלפלים את קוביות הבשר ומטגנים יחד עם הבצל עד הזהבה מכל הצדדים.
מוסיפים לסיר את כל העשבי התיבול ומבשלים תוך ערבוב עד שהירק מתקהה קצת.
יוצקים פנימה מים רק עד לכיסוי המרכיבים.
מנקבים בחוד הסכין את הלימונים הפרסיים ומוסיפים אותם לסיר.
מוסיפים את מיץ הלימון, ממליחים ומפלפלים.
מבשלים מעל להבה נמוכה כ-20 דקות.
מוסיפים את העדשים וממשיכים לבשל עוד כ-30 דקות. בודקים מדי ומוסיפים מים במידה ונשארו נוזלים.
מועכים במזלג את הלימונים הפרסיים, כדי למצות את הטעם לתוך התבשיל.
מבשלים עד שהבשר רך מאוד והעדשים רכות, אך לא מתפוררות.
מגישים חמים על אורז לבן.

 

הערות:
ניתן להכין התבשיל מכתף טלה במקום הבקר (אנחנו טרם ניסינו)
אנחנו ויתרנו על הלימונים הפרסיים כי לטעמנו זה היה חמוץ מדי
אנחנו מבשלים את הבשר לפני העדשים כ-40 דקות ואף יותר
אפשר להשרות את העדשים במים,כדי לזרז את זמן הבישול

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת