00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

בורקס אגרול...

אני טיפוס של ירקות! חייבת בכל ארוחה שיהיו לי ירקות בצלחת, אם אלו ירקות טריים (מלפפון, עגבניות שרי וגזר הם החברים הכי טובים שלי בארוחת הבוקר במשרד), אם זה ירקות מבושלים, אם זה ירקות שבושלו ביחד עם הבשר או העוף  ואם זה סלט מבושל או כל שכן (אוהבת פחמימות שכמותי) משולבים בבצק.

בצק עלים/פילאס/פילו תמיד תמצאו אצלי במקפיא, אני לא מרבה לעבוד איתם אבל הם תמיד שם, מחכים לתורם בסבלנות ובקור מקפיא, עד ליום שבו יתחשק לי להוציא אותם לאוויר העולם ולעשות איתם משהו. זה יכול להיות מתוק וזה יכול להיות מלוח.

את בצק העלים הפעם הוצאתי ללא כוונה מסוימת. אני בעד רעיונות שבאים עם המצרכים הקיימים במקרר ובמזווה  וכך היה גם הפעם.

ירקות במקרר תמיד יש, בצק מופשר גם יש, אז כל שנותר לי זה להוסיף נבטים עבים וחזה עוף לרשימת הקניות ולהכין אגרול מבצק עלים, אפוי בתנור ולא מטוגן, והנה הרווחנו ביושר המון קלוריות מיותרות!

 

 

בורקס אגרול

* מהכמות הרשומה יוצאים 16 אגרולים

 

מצרכים:

500 גר` (חבילה) בצק עלים ( רצוי כזה עם חמאה) או פילאס

 

שמן זית לטיגון

2 גזרים חתוכים לגפרורים

בצל גדול חתוך לחצאי עיגולים

נבטים עבים – כ-1/2 חבילה

רצועות כרוב – מחצי כרוב בינוני

פרפר אחד של חזה עוף

 

שמן שומשום

צ`ילי מתוק

ביצה

שומשום לקישוט

 

אופן ההכנה:

במחבת רחבה עם מעט שמן זית שמים את הגזרים ומקפיצים עד שהם מתרככים מעט, מוסיפים 2-3 טיפות שמן שומשום, מערבבים מעט ומוציאים לקופסא או צלחת גדולה.

באותה מחבת  שמים את הבצל ומטגנים עד שקיפות, מוסיפים 2-3 טיפות שמן שומשום, מערבבים ומוצאים לצלחת/קופסא ליד הגזר.

עושים את אותו תהליך עם הנבטים והכרוב ומניחים בצד הכל לצינון.

 

את חזה העוף חותכים לרצועות דקות ומקפיצים במעט שמן זית ושמן שומשום עד שהעוף מוכן. התהליך לא לוקח יותר מ-3-4 דק`.

 

** את כל הנ"ל ניתן להכין יום ואפילו יומיים מראש!

 

על הירקות המוקפצים שמים כף או שתיים צ`ילי מתוק ומערבבים מעט (כל ירק בנפרד).

מרדדים את בצק העלים על משטח מקומח וחותכים מלבנים בגודל  של כ-10X15 ס"מ.

במרכז כל מלבן שמים מעט מכל דבר (גזר, כרוב, נבטים, בצל ועוף), מקפלים את הבצק משני הצדדים על המלית, מהדקים את קצות המלבן המקופל עם מזלג, ומניחים בתבנית תנור מחופה בנייר אפיה כשהתפר כלפי מטה.

מורחים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-20 דק`, עד שהבצק מזהיב.

 

 

ירקות מוקפצים

 

 

 

 

 

 

 

בתאבון

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

61 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת