77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

זה הזמן להכין חמין - טשולנט טעים

 

אני מכינה בכל שבת חמין, החמין אצלי לא קשור לעונות, החמין שלי קשור לשבת, לא מבשלים

בשבת, אז צריך להכין את האוכל בשישי ולשים על הפלטה או בתנור.

החמין אצלי לא חייב להיות סוג אחד, יש כל מיני סוגים של חמין שאני מכינה, חמין מקרוני צמחוני,

חמין חיטה של הכורדים עם קובה, או עוף ממולא עם אורז, ועוד ועוד

בשבת שעברה הכנתי חמין - טשולנט וזה נחל הצלחה, החלטתי לחזור על זה גם השבת

והשבת - מזג האויר דורש חמין - אז למה שלא תכינו?

 מצרכים 

  1. 1/2 כוס חומוס מושרה ללילה
  2. 1/2 כוס שעועית מושרית ללילה
  3. 1/2 כוס גריסי פנינה מושרים במים קרים לחצי שעה
  4. תפוחי אדמה חתוכים לקוביות לפי מספר הסועדים
  5. בשר לחמין
  6. 3 כפות פפריקה מתוקה
  7. מלח ופלפל לפי הטעם
  8. 3 כפות רסק עגבניות
  9. 1 כף סילאן 
  10. 10 שזיפים מיובשים
  11. קישקע למי שאוהב
  12. ביצים לפי מספר הסועדים - לשטוף את הביצים

אופן הכנה 

  1. להכניס לסיר את הבשר, שעועית, חומוס ולהרתיח
  2. לנקות את הקצף שנוצר למעלה
  3. לאחר חצי שעה, לשפוך הכל למסננת, לשטוף היטב גם את הסיר, להחזיר לסיר למלא מים ולהמשיך לבשל עד שהחומוס והשעועית מוכנים - אפשר לטעום
  4. להוסיף את התפוחי אדמה ולערבב, לבשל 15 דקות
  5. לערבב בקערה נפרדת את הפפריקה, מלח פלפל ולשפוך בתוך הסיר ולערבב
  6. להניח בעדינות את הקישקע
  7. להכניס את הביצים בזהירות לסיר שלא ישברו, לבשל עוד חצי שעה על אש בינונית ולכבות.
  8. הסיר מוכן ללכת לתנור או על הפלטה
  9. אני מכניסה לתנור ביום שישי בערב בערך בשעה 11:00 עד למחרת
  10. לשים לב שתמיד יהיו נוזלים בסיר, לא יותר מידי, אבל שלא יחסר כדי שהחמין לא ישרף

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

33 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת