00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

פרגיות ופתיתים ברוטב עגבניות

ארוחת צהריים ביום שישי זה תמיד קצת פרוייקט. בעיקר בלהחליט מה לבשל. מיום חמישי לא נשאר שום דבר ובערב יש ארוחה מושקעת של בשר או דגים . אז רעיון חדש ומנה לא מסובכת תמיד יתקבלו בברכה.
במקרה ביום רביעי נפל לידיי גליון של "זמנים מודרניים" של "ידיעות" ושם התגלה לו המתכון המיוחד הזה. אמנם צריך להכין את רוטב העגבניות בנפרד, אבל גג תוך שעה יש ארוחת צהריים נפלאה וקצת שונה (ממה שאנחנו מכירים).

 

 

המרכיבים:
לרוטב העגבניות
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
2 פיסות אנשובי בשמן
400 גר' עגבניות מרוסקות משומרות (1/2 פחית)
לפרגיות
2 כפות שמן זית
500 גר פרגיות חתוכות לקוביות
1 כוס מים
1 כוס פתיתים

 

ההכנה:
הכנת הרוטב בסיר קטן מטגנים את השום בשמן הזית על אש נמוכה, נזהרים שלא ישחים.
מוסיפים את פיסות האנשובי, מערבבים עד שיתמוססו בשמן החם.
לאחר כ-2 דקות טיגון מוסיפים את העגבניות המרוסקות.
מביאים לרתיחה, מנמיחים את האש ומבשלים כ-20 דקות.
הכנת המנה מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה ומטגנין על אש גבוהה את קוביות הפרגיות כ2-3 דקות. מערבבים כמה פעמים בודדות, כדי שישחימו היטב.
מוסיפים למחבת את הרוטב המוכן, את כוס המים וכוס הפתיתים.
מביאים לרתיחה, מנמיחים את האש, מכסים ומבשלים כ-20 דקות.

 

 

הערות:
לנו היה חסר המלח במנה, למרות שהמלחנו את הפרגיות לפני הטיגון, לכן כדאי לטעום את הרוטב בתום הבישול.
טיגנו גם בצל אחד לפני הפרגיות
לטעמי אפשר לבשל את המנה פחות מ-20 דקות, כדי שהפתיתים יצאו יותר "אל-דנטה"

 

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת