00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

מרק תירס עם אטריות שעועית

09/01/2011
מרק תירס תמיד מזכיר לי ארוחות במסעדות "סיניות". (ברור לכם מדוע הסיניות ב- " " , נכון?). שנים לא אכלתי במסעדה סינית אבל בעבר הרחוק שלי, כשכן הייתי מבקרת שם מידי פעם, הארוחה תמיד הייתה נפתחת במרק תירס או מרק וון טון. בסוף שבוע האחרון הכנתי גם אני לראשונה מרק תירס מתובל במעט שמן שומשום ורוטב סויה, מועשר בזר עלי פטרוזיליה ובבצל שלם שהוצא מהסיר בסוף הבישול, מעובה בקורנפלור וכמובן מקושט בביצה, וממש לפני ההגשה הוספתי אטריות שעועית שקופות ודקיקות שנתנו תוכן נוסף למרק. יצא מוצלח J

 

מרק תירס עם אטריות שעועית

מצרכים:

1/2 גמבה צהובה חתוכה לקוביות קטנות

2 קופסאות תירס (550 גר` לפי סינון)

1 בצל שלם קלוף

זר פטרוזיליה קשור בחוט רקמה (בערך חצי חבילה)

3 כפות גדושות קורנפלור

שמן שומשום

מלח

פלפל שחור

2 כפות רוטב סויה

ביצה טרופה

אטריות שעועית

מים רותחים

 

אופן ההכנה:

לשים מעט שמן קנולה או זית בסיר ולטגן את קוביות הגמבה הצהובה. (אל תוותרו על השלב הזה, הגמבה משחררת בטיגון שלה טעם נפלא שתורם רבות למרק)

בזמן שהגמבה בסיר יש לטחון במעבד מזון קופסא אחת של תירס ביחד עם מי השימור.

את הקופסא השנייה יש לסנן מנוזלים.

ברגע שהגמבה מתחילה להפוך מעט זהובה זה הזמן להוסיף מים רותחים לסיר, בצל קלוף כאשר חרצתם X בחלקו העליון והתחתון ואת שתי קופסאות התירס (הטחון והמסונן).

מערבבים 3 כפות קורנפלור בחצי כוס מים ומוסיפים לסיר.

מתבלים במלח, פלפל, רוטב סויה ומוסיפים את צרור עלי הפטרוזיליה.

מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה 30 דק`.

מוציאים את הפטרוזיליה והבצל, מוסיפים 2-3 טיפות שמן שומשום ומערבבים מעט.

מוסיפים את הביצה הטרופה בקצב איטי כאשר במקביל מערבבים את המרק ללא הפסקה עד לסיום העברת הביצה לסיר. (בצורה זו הביצה תתפרק במי המרק ולא תהפוך לביצה עלומה.)

 טועמים ומתקנים תיבול (סביר להניח שתצטרכו עוד מלח).

 

לפני ההגשה בעוד המרק חם מאד מוסיפים אטריות שעועית. האטריות מתרככות בצ`יק ואין צורך לבשל אותן יותר מדקה.

* שימו לב, מאד קשה לחתוך את האטריות, לכן אפשר להיעזר במספרי מטבח או פשוט לנסות לפורר אותן ישירות לסיר. קצת בלאגן אבל משתלם J

 

 

בצל שלם עם חיתוך צלב משני צידיו

צרור פטרוזיליה מאוגד בחוט

איטריות שעועית

מבשלים עם פטרוזיליה ובצל ומוציאים אותם מהסיר בסוף הבישול

טורפים ביצה ושופכים למרק תוך כדי ערבוב מהיר (זהירות חם!)

בתאבון ושבוע טוב

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

55 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת