00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

מרק עוף (כמו) של סבתא

ידוע לכל-חורף ומרקים זו זוגיות איתנה שלא תפורק לעולם. אולי אם אתם במקרה במיאמי עכשיו, זה לא יילך. לכל תושבי החלק הצפוני של כדור הארץ, זה מובנה בגנים. יש המון מרקים טעימים: צחים,מוקרמים,טחונים,צמחוניים, בשריים, כל אחד אוהב כך או אחרת. אבל יש אחד שמככב באופן קבוע בכל בית, הן בימי החול והן בימי החג -מרק עוף, האחד והיחיד.
מבחינתי זה המרק גם בגלל שטעמו תמיד מזכיר לי את תקופת הילדות, כשסבתי ז"ל היתה מבשלת לנו דברים ביתיים ופשוטים.
לקח לי הרבה שנים להגיע ל"טעם הזה" או יותר נכון הכי קרוב שאפשר, כי כידוע זה אף פעם לא אותו דבר. והסוד בסה"כ פשוט מאוד. לא תוספת של אבקת מרק, אלא תוספת של פטרוזיליה ושמיר בכמות נדיבה -פטנט של איילת הירשמן מהספר "ראש השנה הקל שלי". במתכון המקורי יש גם תוספת של עצמות בקר וגרונות הודו וזה בהחלט מעשיר את הטעמים. אבל אני אוהבת להכין רק עם עוף, קליל יותר ועדיין טעים ומלא בזכרונות... 

 

 

המרכיבים (ל-6 מנות):
1 עוף שלם או מחולק
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור שמיר
1-2 עלי דפנה
10-12 כוסות מים
1 בצל שלם
1 שורש סלרי חצוי
1-2 שורש פטרוזיליה שלמים
2-3 גזרים חתוכים גס
1-2 קישואים חתוכים גס
2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים גס
10-8 גרגירי פלפל שחור (שלמים)
מלח לפי הטעם

 

ההכנה:
מניחים את הפטרוזיליה והשמיר בתחתית של סיר גדול.
מניחים מעל את העוף או את חלקי העוף.
מכסים במים ולהביא לרתיחה.
מסירים בכף את הקצף העכור שמצטבר על פני המים. להמשיך עד שהקצף כמעט מפסיק לעלות.
מוסיפים את כל הירקות את המלח, גרגירי הפלפל ועלי הדפנה. 
מנמיחים את הלהבה למינימום ומבשלים כשעה וחצי או עד שהעוף רך מאוד.
מכבים את האש ומוסיפים פנימה כמה גבעולי שמיר קצוצים דק.

מבשלים בנפרד אטריות דקיקות (ורמיצ'לה) ומוסיפים לכל מנה.
מגישים בתוספת קרוטונים או שקדי מרק.

 

 

הערות:
במקור יש במתכון גם כרישה וגם עלי סלרי ובכלל תוסיפו ירקות ככל העולה על דמיונכם
את השמיר והפטרוזיליה ניתן להוציא, כי הם כבר מילאו את תפקידם ולא מיועדים לאכילה
אני אוהבת לקרוע פיסות מןבשר העוף ולהוסיף לצלחת, בעוד שהאיש שם לו בצלחת נפרדת (כמו בבית חמותי ז"ל)
לקרוטוני בזק- הוציאו כמה פרוסות לחם מהפריז, שפשפו אותם בשן שום קלופה והברישו במעט שמן זית, קלו בטוסטר אובן עד השחמה ותיהנו.

 

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת