33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

תורת האוכל מוקפץ ומנת ירקות ואטריות אורז מוקפצים.

תורת האוכל מוקפץ ומנת ירקות ואטריות אורז מוקפצים.

אוכל מוקפץ ידוע מהעבר הרחוק והגיע אלינו מהמטבח האסייתי , "הקפצה" היא שיטה של טיגון וערבוב.ויש לה מספר כללים פשוטים שאם מיסמים אותם מצליחים.הדבר הראשון שאנו זקוקים לא  להקפצה הוא  ה"ווק" הווק הנו מחבת/סיר עמוק, הווק האידאלי עשוי פלדה או ברזל ולכן אוגר חום רב הדרוש  להקפצת ירקות לווק ידית ארוכה וצורתו מאפשרת תמרון נח ותנועה חופשית ונוחה. בשיטת טיגון ערבוב משתמשים בכמות קטנה של שמן ובחום גבוה מאד .החתוך לחתיכות קטנות והטיגון נמשך זמן קצר ובחום גבוה מאד ומכת החום הראשונה אוטמת את הבשר או הירקות וכך נשמרת עסיסיותם ועל המרקם הטרי והפריך .

נהוג להקפיץ בשרים דגים וירקות וחותכים הכל לחתיכות קטנות .

הבשרים שמתאים להקפצה הם ,
נתחי עוף מהחזה, כרעיים , הבשר בקר המעודף להקפצה הוא סינטה, אנטריקוט, שייטל.
דגים:
כל דג שהוא מפולט וחתוך לרצועות וגם פירות ים כשרימפס וקלמרי מעולים להקפצה
גבינות:
אצל הסינים כמעט ואין שימוש בגבינות אולם ניתן להקפיץ גבינת חלומי או בולגרית קשה אבל לרב הם מקפיצים טופו שהושרה במשרה. .
איטריות :
מגוון האטריות רחב ביותר  רוב האטריות דורשות בישול קצר תרם ההוספה לווק להקפצה אני אוהבת להפציץ נודלס ביצים רחב או דק ,אטריות אורז דקיקות או רחבות, אטריות שעועית .וכל פסטה אחרת יכולה להתאים. לפעמים במקפץ אני משתמשת כרוטב לפסטה, פירה, אורז, קוסקוס.
תיבול :
התיבול הקלסי האסייתי הוא רוטב סויה שהוא גם נוזל  גם טעם וגם מליחות, רוטבים נוספים להקפצה הם רוטבי הצ'ילי שקיימים בטעמים שונים  רוטבי דגים שונים  כמו כן  משתמשים דבש, רוטב סילאן,  תרכיז רימונים,יין, יין אורז, מיסו דאשי, וואסבי, דובדבנים ושזיפים מיוחדים. שמתאים עם מנות אסייתיות מוקפצות הם ג’ינג’ר, שום, פלפל צ’ילי חריף, מיץ אננס,מיץ תפוזים, כוסברה ופטרוזיליה.
אוכל מוקפץ חייב להיות מוגש לשולחן ברגע שמוכן , את המשרה יש להכין מראש והשריית גבינות טופו ובשרים תעשה מראש.
אני נוהגת לחתוך את כל הירקות מראש להכין את הבשר במשרה מראש . ולטגן את הכל סמוך לזמן הארוחה.
טיפ נוסף שלמדתי מחברה תאילנדית  להוסיף חלבון וכפית קורנפלור למשרה הבשר ,כך נשמרת העסיסיות של הבשר.

טיפ נוסף כיום שיטת הקפצה או טיגון ערבוב אומצה בחום גם עם תיבולים אחרים כמו בתבשילי שווארמה ומעורב ירושלמי, ובאוכל איטלקי .מתכון לדוגמה תוכלו לראות אצל צחי בבלוג אוכל וחיות מבית טוב 

ותאכלס מתכון למתחילים ירקות מוקפצים עם אטריות אורז.
 
4 נקודות שומרי משקל. בחלוקה ל6 מנות 
 
 

4 כוסות אטריות אורז מבושלות ומסוננות (אני השתמשתי בדקיקות)

בקערה להכין משרה 
5 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ(מתאים גם יין יבש)
1כף רוטב צ'לי מתוק/שום/חריף
1/2 כוס ציר מרק (אפשר ממרק עוף) ,

לערבב ולהניח בצד לחצי שעה לפתיחת טעמים.

לחמם בווק 

2 כפות שמן

להוסיף 
1בצל פרוס לרצועות
ולטגן כדקה תוך הקפצה במחבת 

להוסיף
1 כף שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ
4 שני שום חתוך לפסים דקים

לערבב כחצי דקה ולהוסיף את הירקות לפי סדר קשיותם

3 גזרים גדולים חתוכים ז'ולייונים
3 קישואים חתוכים לז'וליונים
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1 פלפל ירוק חתוך לרצועות
1/4כרוב חתוך לרצועות 

לטגן תוך ערבוב הקפצה. והשפרצת מים

להוסיף את המשרה ולערבב 

להוסיף את האטריות  אורז לבשל כדקה ולכבות את האש.

בהגשה לטפטף מעט

מעט שמן שומשום

ולפזר

1 כף שומשום קלויי
2 כפות כוסברה או פטרוזיליה או בצל ירוק

בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת