66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

עוגת מוס קפוצ`ינו

בס"ד

את העוגה הזאת לקחתי לפני שנים ממישהי שפרסמה אותו באתר בישולים ואת שמה לצערי איני זוכרת, מאז אימצנו אותה במשפחה כעוגת יום הולדת אולטימטיבית. אין יום הולדת בלעדיה. עוגה עשירה בטעמים בכלום עבודה והמחמאות שהיא קוצרת משהו משהו.

הכנתי אותה גם בגירסת החלבי וגם בגירסת הפרווה, בשניהם היא מעולה.

המצרכים:

200 גר´ שוקולד מריר
1/4 כוס חלב
5 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר

לקרם:
2 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל
4 כפות סירופ מייפל
2 כפות תמצית וניל
2 כפיות נס קפה


1 חב´ בישקוטים
1 כוס נס קפה (מוכן לשתיה-ללא חלב)

אופן הכנת העוגה:

 

1.להמיס בבן מארי (קערה מעל סיר מים רותחים) 200 גר שוקולד + החלב.

2.להפריד 5 ביצים ולהקציף את החלבונים + 1/2 כוס סוכר. את החלמונים להוסיף לשוקולד המומס ואח”כ להוסיף לחלבונים בתנועות עטיפה.

3. לאפות בתבנית 26 בחום 180 מעלות כ-20 דקות (לבדוק עם קיסם).כשהעוגה אפויה להניח להתקרר כ-15 דקות.

הכנת הקרם:


1.להקציף לקצף חזק את כל חומרי הקרם.
2.למרוח על העוגה הקרה מחצית מהקרם .
3.לטבול את הבישקוטים בכוס נס קפה ולסדר על הקרם. מעל למרוח את מחצית הקרם השנייה.

לקרר 24 שעות

לפרווה יש להחליף
חלב - חלב סויה וניל
שמנת - קצפת צמחית

 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת