44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

טורטיה ממולאת

טורטיה ממולאת

בס"ד

טורטיה ממולאת היא מנת פתיחה נהדרת לאירוח או סתם לפינוק של בני הבית. הבאתי לכם שני מילוים,מובן שכל אחד יכול לשחק עם המילוים ולמלות כאהבת נפשו. אלו המילוים שבני ביתי אהבו יותר.

 

מילוי בשרי:

החומרים:

1 חב' טורטיות

1/2 קילו בשר טחון

2 בצלים פרוסים

1/2 חב' כוסברה/פטרוזיליה קצוצה

5 שיני שום כתושות

מלח,פלפל

1 כף ממרח פסטו

1 כף פפריקה מתוקה בשמן

 

לציפוי:

1 ביצה טרופה + כף מים

פרורי לחם

 

אופן ההכנה:

- לחמם שמן במחבת, להוסיף את הבצל ולטגן עד לשקיפות.

- להוסיף את השום הכתוש ולטגן מספר שניות.

- להוסיף את הבשר הטחון ולטגן תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו.

- להוסיף את הכוסברה/פטרוזיליה,ממרח הפסטו והתבלינים. לתת עוד טיגון קצר ולכבות את האש.

- להניח עלה אחד של טורטיה על משטח העבודה. לשים בחלקו התחתון של העלה 2 כפות גדושות מהמילוי ,לקפל את הצדדים של הטורטיה וללגלגל אותה.

- לטבול בביצה טרופה ובפרורי לחם.

- להניח בתבנית של התנור מכוסה בנייר אפיה ולהכניס לאפיה בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 15-20 דקות עד שהטורטיות משחימות.

 

מילוי ירקות וחזה עוף:

חבילה עלי טורטיה
4 פרוסות שניצלים חתוכים לרצועות
1 גמבה פרוסים לרצועות
1 פלפל ירוק פרוסים לרצועות
1 בצל פרוס לרצועות
2 גזר פרוסים לרצועות
רבע כרוב לבן פרוס לרצועות
1/2 חב’ נבטים
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ’ילי פיקנטי

אופן ההכנה:

- לטגן במחבת עמוקה/ווק במעט שמן את רצועות השניצלים עד שמשנים את צבעם ללבן. להוציא ולהניח בצלחת.
- לאותו המחבת להוסיף בצל ולטגן עד שנהיה שקוף.

- להוסיף את הגזר, פלפל, גמבה והכרוב ולערבב עד שכל הירקות מתרככים, להוסיף את הנבטים ולהמשיך לטגן עוד מס’ דקות.

- להחזיר את רצועות השניצל למחבת ולשפוך מעל הכל סויה וצ’ילי פיקנטי ולתת ערבוב אחרון.
- לכבות את הגז ולהניח להתקרר.

- להניח עלה אחד של טורטיה על משטח העבודה. לשים בחלקו התחתון של העלה 2 כפות גדושות מהמילוי ,לקפל את הצדדים של הטורטיה וללגלגל אותה.

- לטבול בביצה טרופה ובפרורי לחם.

- להניח בתבנית של התנור מכוסה בנייר אפיה ולהכניס לאפיה בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 15-20 דקות עד שהטורטיות משחימות.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת