00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

קינוח שערות קדאיף עם קרם מסקרפונה ותותים

לכבוד סוף שנת 2010 ותחילתה של שנה חדשה ולכבוד זה שאנחנו פשוט אוהבים את החברים ההם שלנו... הזמנו אותם לארוחת ערב של ליל שבת. הרמנו כוסית של מיץ רימונים במקום אלכוהול כך שגם הקטנים יוכלו ללגום, ערכנו שולחן, וכמובן בישלנו מכל טוב!
וזה היה הקינוח החגיגי שהוגש - שערות קדאיף שנאפו עם חמאה ומעט אבקת סוכר בתוך תבנית עם שקעים, מעל קרם עם גבינת מסקרפונה וכמובן איך אפשר בעונה הזו ללא התותים הכ"כ טעימים שיש עכשיו.
היתה גם מנה מיוחדת, לזה שלא אוכל מוצרי חלב - שערות קדאיף עם סלט פירות קטנטן ומעל הכל זילוף של סילאן - פשוט וטעים.
 
והמתכון? פשוט פשוט!
 
קינוח שערות קדאיף עם קרם מסקרפונה ותותים
 
לקדאיף:
300 גר` שערות קדאיף
150 גר` חמאה
3 כפות אבקת סוכר
 
אופן ההכנה:
שמים בקערה גדולה את שערות הקדאיף ומפזרים מעל את אבקת הסוכר.
ממיסים חמאה ומוסיפים אותה לקערה. בעזרת שתי ידיים מערבבים את שערות הקדאיף עם החמאה והסוכר, בעדינות, כך שכל שערות הקדאיף יצופו.
מסדרים בתבנית שקעים משומנת דסקיות לא עבות של שערות קדאיף.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-15 דק`, עד ששערות הקדאיף זהובות.
מצננים.
 
לקרם:
1 קופסא שמנת מתוקה 38%
1 קופסא גבינת מסקרפונה (250 גר`)
2 כפות אבקת סוכר
1.5 כפות גדושות אינס` פודינג וניל (30 גר`)
 
אופן ההכנה:
לקערת המקסר לשפוך את השמנת, אבקת האינסטנט והסוכר ולהקציף לקצף יציב.
להוסיף את גבינת המסקרפונה ולהקציף עד לקבלת קרם יציב.
 
הרכבה:
בצלחות אישיות לסדר עיגול שערות קדאיף, להזליף קרם בעזרת שקית זילוף או פשוט עם כף, להוסיף שכבה נוספת של שערות קדאיף ושוב קרם.
מעל לקשט בתותים ולהגיש.
 
קצת התלהבתי וצילמתי וצילמתי.....
 
 
 
 
 
ולזה שלא אוכל מוצרי חלב, קדאיף עם פירות וסילאן
 
 
הערות:
* את ההרכבה רצוי לעשות ממש לפני ההגשה.
* ניסיתי להכין את הקרם ללא אבקת אינסט` פודינג אך הוא יצא דליל מידי ולא ניתן לזילוף.
* אם נשארו לכם תחתיות קדאיף, שמרו אותן בקופסא אטומה בטמפ` החדר, מקסימום יומיים שלושה.
* ניתן לעטר בשערות חלבה (בתמונה), לפדר באבקת סוכר, ולגוון עם סוגי הפירות (קיווי, אפרסמון, אגס...)
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
שתהיה שנה אזרחית מהנה, מוצלחת וטובה לכולנו

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

72 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת