00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

קינוח שזיפים ביין

לפני כמה שנים טובות, עוד כשהיינו זוג צעירים ויפים הזדמן לנו להגיע למסעדת "דג על הדן" שבקיבוץ דן. ישבנו במקום המיוחד הזה ממש מעל הנחל, והמים פיכפכו חרישית לידנו. פסטורלי ומקסים! אכלנו ארוחה נהדרת של פוקאצ`ה עם סלטים חמודים, פורל מדהים על הגריל וכשהגיע תור הקינוח הימרנו על מנה לא מוכרת. היו אלה שזיפים מיובשים שבושלו ביין אדום. הסידור היה מיוחד אף הוא-מן קן הבנוי משזיפים שאירח בתוכו כדור גלידת וניל, אשר בינתיים התחיל להתמוסס אל תוך הסירופ החמים שנטף מן הפירות המבושלים. כל החוויה זכורה היטב, שכן היתה מיוחדת במינה.
כיום יש לנו מתכון שכמעט משחזר את טעמו הנפלא של הקינוח ההוא. למה כמעט? כי אי אפשר להתחרות עם זכרון של חוויה מיחדת.
הקינוח הזה מאוד פשוט להכנה, אך הוא מרשים ביותר. ואם מגישים אותו בכלי שקוף ויפה, אף אחד לא ינחש שזה לקח רק 30 דקות עבודה. וכאמור הניגוד בין הגלידה הצחורה והקרירה והשזיפים הסגולים והחמימים,וכל זה מתחבר לחגיגת טעמים מתוקה-חמצמצה בניחוח יין ומתמוסס בתוך הפה...שיכרון חושים קטן!
משהו מיוחד, כבר אמרתי?

 

 מתכון של בני סיידא מתוך ספר "ברגע האחרון"

 

 המרכיבים(6 מנות):
500 גרם שזיפים מיובשים, מגולענים
2 כוסות יין אדום יבש
4 כפות סוכר
1/4 כוס ברנדי
1 פרוסת לימון בקליפתה
להגשה: 600 גר` גלידת וניל משובחת

 

 

ההכנה:
שמים  בסיר את כל המרכיבים פרט לגלידה ומביאים לרתיחה.
מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
מסירים מהאש ומצננים.
להגשה: שמים בגביע אישי 2 כדורי גלידה, מניחים מעל את השזיפים המבושלים ויוצקים מהרוטב.

 

הערות:
אם אתם אוהבים תבלינים, אפשר לנסות לחבר כאן קינמון ואולי ציפורן או הל
בעיקרון במתכון מומלץ לקרר את השזיפים לגמרי, אבל אנחנו אוהים אותם חמימים לצד הגלידה הקרה
אנחנו לא נוהגים להחזיק בבית ברנדי, לכן הוספנו וויסקי

 

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת