00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

הגיבץ` שלי

כשאני חושבת על זה, כנראה אין חיה כזאת ירק שאני לא אוהבת. יש לי אי אילו חילוקי דעות עם בצל, אבל אנחנו לא ברוגז לגמרי. ולמעט העוינות הקלילה הזאת, כל הירקות מתקבלים אצלי בברכה,עם בשר או בלעדיו. לכן גיבץ' זו מנה מושלמת בשבילי. הרי כל היפים והמכובדים שבירקות נכנסים לאותו סיר ומתבשלים יחד למנה צבעונית וטעימה.
למה אני קוראת לו "הגיבץ שלי"? כי אני עושה אותו כבר איך שאני זוכרת ולא צריכה את המתכון (שהוצאתי מאיפשהו באינטרנט) ויש סיכוי טוב שהכנסתי בו שינויים שלא היו במקור. אז כמו שאמרתי: חגיגה של צבע, טעם ובריאות!




המרכיבים (כ-4 מנות):
1 בצל קצוץ
2-3 שיני שום קצוצות
5-6 כפות שמן זית
1 גזר גדול חתוך לעיגולים די דקים
1 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות גדולות
1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות גדולות
1 גמבה חתוכה גס
1 פלפל צהוב חתוך גס
1 קישוא חתוך לעיגולים ברוחב של כ-2 ס"מ
1 חציל קטן (או 1/2 גדול) חתוך לקוביות גדולות
5-6 ענפי פטרוזיליה עם העלים
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק עוף
1 כפית סוכר
2 כפות רסק עגבניות
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
כ-1 כוס מים

 

 

 

ההכנה:
בסיר גדול ורחב מזהיבים את הבצל בשמן הזית. מוסיפים את השום ומטגנים דקה-שתיים מבלי שישרף.
מוסיפים את הפפריקה, את אבקת מרק העוף והסוכר, מערבבים היטב.
מכניסים מיד את עיגולי הגזר וקוביות תפוח האדמה ומערבבים, כדי שהסוכר לא ישרף.
מוסיפים כוס מים, מביעים לרתיחה. מוסיפים את גבעולי הפטרוזיליה. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה קטנה כ-10 דקות.
מכניסים פנימה את כל הירקות שנותרו ומערבבים. בשלב זה המים צריכים להגיע עד כחצי מגובה הירקות. אם חסר-אפשר להוסיף עוד קצת.
מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות, עד שכל הירקות מבושלים היטב (כדאי לבדוק במהלך הבישול).
מוסיפים את רסק העגבניות והצ'ילי המתוק. מוציאים את גבעולי הפטרוזיליה. מערבבים היטב כך שכל הירקות יכוסו באופן אחיד.
מכבים את האש, מכסים את הסיר, ממתינים 5 דקות ומגישים.



הערות:
קוביות גדולות זה בערך בגודל של 2.5-3 ס"מ
קומבינציהת הירקות נתונה לשיקולכם. אני הכי אוהבת את ההרכב שרשמתי, אבל לפעמים אין חציל בבית ועדיין יוצא טעים
אני אישית לא אהבתי, אבל אפשר להוסיף גם כמה פרחי כרובית
אפשר יחד עם הרסק להוסיף גם כף-שתיים קטצ'ופ
במתכון המקורי לא נרשם להוסיף מלח ולי זה לא מפריע. בעיקרון תוסיפו תבלינים שאתם אוהבים- תיבול זה תמיד עניין של טעם

 

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת