00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של ליאת

דג נסיכת הנילוס עם פלפלים וכורכום

חיפשתי מתכון שונה לדג נסיכת הנילוס

מצאתי מתכון מדהים מאתר המקורי מורשת יהודי מרוקו

והמתכון שלקחתי הוא מבלוג מדהים של baronm10

מצורף קישור למתכון


http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1508718&r=1

ביצעתי שינוי קל.

 

דג נסיכת הנילוס ברוטב פלפלים וכורכום:

מצרכים:

דג אחד שלם של נסיכת הנילוס קפוא חתוך לפרוסות עבות.

6 שיני שום חתוכים דק

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

כף פפריקה אדומה מתוקה

2 כפיות כורכום

מיץ לימון אחד

2-1 פלפלים ירוקים חתוכים רצועות דקות

1 כוס מים רותחים

קמח לטבילה

שבבי צלי יבשים במטחנה (אני משתמשת של תבליני מימון בכל סופר אפשרי למצוא)

 

הכנה:

לשטוף את הדג ולהשרות את הדג עם מלח ומיץ לימון בערך שעה עד שעתיים.

במקביל לקחת סיר שטוח סוטאז ולטגן את רצועות הפלפלים עד לריכוכם ולהוסיף פטרוזיליה ואת השום

ולהמשיך לטגן קלות עד שמריחים את התערובת של השום והפטרוזיליה.

להוסיף כוס מים אחד ואת התבלינים ולערבב ולתת לרתיחה.

לטעום ולתקן תיבול.

להוציא את הדגים מקערה ולשים בקערית קמח  גרגירי צילי לפי העין ומלח ולתבול את הדגים ולטגן במחבת נפרד כמה דקות מכל צד (מקבל ציפוי עדין)במחבת .

מניחים את הדגים על הרוטב שבסיר סוטאז מוסיפים מים עד לגובה הדגים טועמים תיבול ולתקן במידה וצריך ולבשל על אש קטנה עד שמוכן בערך עשרים דקות.

תודה baronm10 על המתכון המדהים והטעים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל לירוןמתן אלא אם צויין אחרת