33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

1.1.2011

 

אפשר לפתוח שנה בהמון דרכים.

אפשר בסיכומים, אפשר באיחולים, בחגיגות או במשאלות. 

לעיתים הסיטואציה, החברותא, מזמנים מעצמם דרכים משלהם ולעיתים אנחנו מחפשים איך לייחד או "לחגג" את היום כך שיצור לנו תחושה טובה שאיתה נפתח את השנה (האזרחית) החדשה.

אני החלטתי שהרשומה הראשונה לשנה החדשה תהיה אוסף של טיפט'נים שיכולים לעזור ולתת שיק קטן לדברים בנאליים:

הדרים - נכון, אני מאוד אוהבת הדרים - את העצים ירוקי העד, את הפירות הצהובים כתומים המשתלבים נפלא על העצים

ומעטרים אותם בכתמים מלאי חיים. את הפירות - באופן טבעי , סחוטים, או מסוכרים.

בקיצור מבחינתי הדרים - זוכים במלא הנקודות והכוכבים.

פִלטים של הדרים - תפוזים, לימונים, אשכוליות ופומלות - משדרגים כל סלט חי ומוסיפים לו עושר של טעמים.

נסו להוסיף לסלט ירקות רגיל, תפוז או פומלית ו/או, גם וגם....

לחמניות - אותו מאכל בסיסי ואישי. כזה שכשמגישים אותו חם, ריחני, וטרי יכול להפוך יום יבשושי ליום חלומי...

אז, לחמניות - רצוי עגולות אך אפשר גם מאורכות - (מקמח לבן או מלא) הופכות ל"קעריות" מצויינות וטעימות למאכלים מסוגים שונים - מרקים, תוספות, גולש, בולבוליה, שקשוקה, סלטים מסוגים שונים וכמובן גבינות (כמושבות לתנור להמסה ואיחוד). 

   מרק שעועית בלחמניה

                                                                                   

 

בשר טחון עם ירקות קצוצים מתחבא בלחמניה

 

כוסות גביע - יש בכל מיני צורות ובכל מיני סגנונות (כוונתי לכוסות עם רגל). הם תמיד מוסיפים לכל שולחן משהו חגיגי וכשמוזגים את היין ומשיקים "לחיים" יש צלצול מלא ריגוש.

אך אפשר לשנות מעט ולהגיש בכוס כזו סלט אישי או להשתמש בה כמעטר שולחן - במרכז השולחן להניח בטור 3-5 כוסות גביע,  בכל כוס להניח גרברה רחבת עלי כותרת(אפשר באותו צבע או בצבעים שונים). מיד מתקבל כתם צבע מושך עין אך כזה שלא מפריע לשיחה קולחת סביב השולחן.

פרחים - יש כמו פרח לשדרוג? כל דבר: חדר, שולחן, כרית, חולצה, סרט ראש, סיכה..... והיום הפרחים המשדרגים - כלומר אלו העשויים (לא הטיבעיים) הם הבון טון. יש לקנות פרחים מוכנים מכל מיני חומרים, לבד, תחרה, בד, סרוגים, מסרטים.... וניתן להכינם בקלי קלות: הדרכה להכנת פרחים. מרגע שהכנת פרח אחד אפשרויות השדרוג והקישוט הם ללא סוף.

פרחי לבד

יש כמובן עוד ועוד אך כדאי להשאיר משהו גם ליתר השנה.....

שתהה שנה אזרחית הרבה יותר טובה מקודמתה.

לאור בקשת הקהל והחברים הטובים אני מוסיפה מתכון של הבשר שמתחבא בלחמניה.

מצרכים

1/2 קג בשר בקר טחון

1 בשר חציל צלוי/אפוי

6 פיטריות קצוצות קטן

פירה מבטטה אחת (בטטה שבושלה ואח"כ נמעכה)

2 שיני שום קצוצות

1 חבילת פיטרוזליה קצוצה

3 כפות סויה

1 כף סילן

1/2כפית כמון

1/2 כפית בהרט

מלח ופלפל שחור

1 ביצה

הכנה

לטגן את הבשר טיגון קל תוך כדי פירורו.

לטגן את הפטריות עם השום ולהוסיף לבשר שטוגן.

לקצוץ את בשר החציל הצלוי/אפוי ולהוסיף לבשר.

להוסיף את פירה הבטטה.

להוסיף את הפיטרוזליה/כוסברה את התבלינים ואת הביצה.

לערבב היטב ולמלא את הלחמניה שרוקנה מקרביה.

להכניס לתנור שחומם ל180 מעלות למשך 15-20 דקות.

* אני הכנתי לצד הלחמניה/לחם (על אותו עקרון בדיוק אפשר למלא לחם), מבחר של סלטים וכמובן טחינה אותה יצקתי בעדינות מעל הבשר בלחמניה. גם הלחמניה חייכה וגם הבשר קיבל באהבה..

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

32 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת