33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

בצק עלים ביתי

 בצק עלים או צרפתי הוא בצק שהכנתו דורשת זמן והתעסקות מרובה, אבל בעבר תמיד הכנתי בבית מאחר והיה קשה להשיג בצק עם חמאה אך כיום ניתו להשיג בצק עלים עם חמאה ואני מכינה לבד לעיתים רחוקות אבל הטעם הרבה יותר משובח בהכנה ביתית של הבצק.

מתכון לבצק עלים 
1 ק"ג קמח לבן
1/2 2 כוסות מים קרים
100 גר' חמאה/חצי כוס שמן
1 כף מלח, מחוקה
1 כפית סוכר
1 כף חומץ

למריחה

400 גרם חמאה 
 הכנה:
1. מכניסים לקערת המיקסר, את כל המצרכים ולשים בעזרת וו לישה, במהירות איטית עד קבלת בצק אחיד.
2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כ-1/2 שעה.

3. מחלקים את הבצק לארבע.
4. מרדדים את הבצק לעלה מלבני בעובי של 1 ס"מ ומורחים  100 גרם חמאה על כל חלק , כשהיא מכסה 2/3 משטח המלבן.
5. את ה-1/3 משטח הבצק שלא מכוסה בחמאה, מקפלים על החלק שמעליו החמאה ואת היתרה מקפלים מעל בחזרה, כך שנוצר מלבן קטן יותר ולא רואים את החמאה מבחוץ.

6. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק .

7.את הבצק מקפלים עוד 3 פעמים באופן זהה, כשבתחילת כל קיפול, מרדדים את הבצק למלבן ומקפלים באופן זהה 1/3 ל-2/3 ולבסוף סוגרים למלבן קטן יותר. בין קיפול לקיפול יש להכניס למקרר למשך כשעתיים 

מהסדנה להכנת בצק של אפרת אפרת ממנה ניתן ללמוד את צורת הקיפול  

 http://picasaweb.google.com/yifat.zr/ltyEMD#

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת