00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא עובד וכל מה שמסביב

קוביית פרטים אישיים

במיה

אמא שלי ידועה במאכליה התורכים.

התקשרתי אליה לקבל את המתכון של הבמיה הכי טעימה בעולם והבאתי אותה לפניכם:

מצרכים:

1 קילו במיה טריה או קפואה

1 כפית סוכר

2 כפות רסק עגבניות

1 כף אבקת מרק

ליטר מים רותחים

10 שיני שום קצוצות

חצי כפית מלח

פלפל לפי הטעם

חצי לימון סחוט

המון מצב רוח טוב.

איך מכינים:

אם הבמיה קפואה יש להרתיח אותה תחילה במים רותחים לעשר דקות ולסנן כדי להוציא את החומר המשמר. 

בתוך סיר מערבבים את כל החומרים למעט הבמיה ומביאים לרתיחה ראשונה,

מכניסים את הבמיה פנימה ונותנים להם לרתוח כעשרים דקות,בודקים כי המים מגיעים לגובה כמות הבמיה.

בינתיים מחממים תנור ל- 180 מעלות.

בודקים עם מזלג שהבמיה התרככה.

מכניסים את הסיר של הבמיה לתנור לעוד עשרים דקות עד שהבמיה מקבלת צבע שחרחר קלות.

ממתינים שתתקרר קצת ומתענגים, היא יוצאת מעט קריספיט ובטעם של קדירה.

לאחר סינון :

מכינים את  הרוטב:

מרתיחים ביחד:

משתזפת בתנור:

מוכן להגשה:

 

 

בתאבון ושבת שלום.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

35 תגובות

הרשומות הנצפות ביותר
תמונת המזל שלי

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל gils33 אלא אם צויין אחרת