55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

מרק פטריות עם גריסים וירקות

03/01/2011

 

חורף או לא חורף, מרק גריסים ופטריות הולך כל השנה...למרק זה מוסיפים כל ירק שרוצים: בטטה חתוכה, ארטישוק ירושלמי, גזר ועוד. אני הכנתי פעם אחת עם בטטה ופעם אחת עם ארטישוק ירושלמי. בשתי הפעמים - יצא מעדן..............

המצרכים:

1 בצל גדול קצוץ לקוביות

1 סלסלת פטריות שמפיניון

4-5 פטריות פורטבלו

3/4 כוס גריסי פנינה

1 כף חמאה

10 כוסות מים

2 כפות אבקת מרק פטריות

פלפל שחור גרוס

עלי טימין (אופציה)

בטטה חתוכה לקוביות/גזר חתוך לקוביות/ארטישוק ירושלמי חתוך לקוביות

ההכנה:

בסיר בינוני מטגנים בחמאה את הבצל ומוסיפים את הפטריות החתוכות לפרוסות לטיגון קל. מוסיפים את הירקות החתוכים. (אני הכנתי את המרק פעם אחת עם בטטה ופעם אחת עם ארטישוק ירושלמי - בשתי הפעמים השילוב היה מוצלח)

שוטפים את הגריסים ומוסיפים לסיר, מוזגים כ - 10 כוסות מים רותחים , אבקת מרק ופלפל , מנמיכים את הגז ומבשלים כשעה וחצי באש בינונית. 

כאשר טועמים את הגריסים, הם אמורים להיות מבושלים היטב, והמרק סמיך ועשיר. לקראת סוף הבישול ניתן להוסיף עלי טימין.  

 

מרק הגריסים בווריאציה עם הארטישוק הירושלמי

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת