00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אילנית12 גם כותבת.

טיפים למטבח.

04/01/2011

מצרפת כמה טיפים במטבח

כל הטיפים נוסו מניסיון של שנים.

סיר /מחבת  שרוף:מרתיחים מים בסיר השרוף כשהמים מבעבעים,מוסיפים כמה כפות של מלח לימון.ממשכים עם הרתיחה כ 3 עד -4 דקות.מכבים להבה,מחכים 10 דקות ומשפשפים עם "ננס" (ספוג מברזל)(המלח לימון משמש אותי גם בהסרת אבנית מקומקום.)

לכתמים קשים :ברצפה ,בקירות ועוד: אני משתמשת בספוגית הקסם של "ניקול",לאחרונה היא הצליחה למחוק  אפילו  צבע טוש מהקיר.

אבנית בשיש: לעיתים מצטברת אבנית בשיש(סימנים לבנבנים),יותר רואים את זה בשיש בצבע כהה.לוקחים חצי לימון ומשפשפים היטב את המקום,מחכים דקה או שתיים ומנגבים.
אם עדיין נשאר,לחזור על הפעולה בחצי לימון חדש.

סבון נוזלי:אני נוהגת לשים בתוך הכיור במטבח או על השיש באיזה פינה בקבוקון של  סבון נוזלי לידיים,נוח כשאני מבשלת וצריכה מדי פעם לשטוף ידיים ולא להיכנס למקלחת.

פלפלים קלויים:כשאני קולה פלפלים קלויים וצריכה לקלף אותם,שמה בסיר ומכסה אותם לכמה דקות,או מכניסה לשקית נילון נקיה.הקליפה מתקלפת בקלות.

מניעת הדבקה של ביצה/חביתה במחבת נירוסטה: מחממים קודם את המחבת כשהיא יבשה היטב לחצי דקה בערך,מוסיפים שמן מחכים עד שיתחמם(לוקח בערך דקה או פחות ) ואז מוסיפים את הביצה/חביתה.

טריות עישבי תיבול:אני מוציאה מהנילון ועוטפת בניר עיתון ,הטריות נשמרת יותר ימים.

קליפות תפוזים:כשאוכלים תפוזים,לשטוף היטב היטב את הקליפה,מקלפים ומקפיאים בשקית נילון .אני  משתמשת בקליפה בקיץ מגרדת את הקליפה לעוגות/קינוחים ועוד.

 
 מידות נוזלים:אפשר להשתמש בבקבוקי תינוקות
 
 קטניות כגון חומוס ,שעועיות,אני משרה לילה .בבוקר שוטפת היטב מסננת היטב מהמים
שמה בשקיות ניילון קטנות ומחלקת למנות.כשמתשחק לי פתאום להכין מרק קטניות,חמין או כל תבשיל
אני מוציאה מנה ומבשלת,ללא צורך בהשריה.
 
  
ניקוי קומקום חשמלי:אני לא נוהגת לקנות חומר לניקוי אבנית מקומקום.
אני פשוט ממלא את הקומקום במים שמה בערך 2 כפות מלח לימון ומרתיחה את המים.
לאחר מכן שופכת את המים ושמה מים נקיים ומרתיחה שוב הפעם ללא המלח לימון.
שופכת וזהו.יש לנו קומקום נקי ללא אבנית.
 
קוקוס:בט`ו -בשבט קונה אגוז קוקוס שלם,מגרדת בפומפיה מחלקת למנות ומקפיאה
אני משתמשת לעוגות ועוגיות הטעם  יותר טעים ומודגש מאשר הקוקוס היבש שמוכרים.(מצורפת תמונה)
 
מלח בקטניות: לא להוסיף מלח בבישול  הקטניות אלא רק בסוף הבישול,מכיוון שהמלח מקשה
את הקטניה
 
               
 
 שבוע טוב לכולם!
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג. 

קוביית סקר
תוצאות הצבעה חזרה לסקר
3
סקר זה פתוח למשתמשים רשומים בלבד. לכניסה או הרשמה- לחץ כאן
עליך לבחור תשובה
תשובה אחוזי הצבעה
בריאות 25%
המלצות לספרים 25%
סיפורים קצרים עם מוסר .. 10%
צרכנות 5%
תמונות מטיולים  35%
סה"כ מצביעים20
סקר למשתמשים רשומים בלבד
הצבעת כבר
הצבעת כבר
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילניתי12 אלא אם צויין אחרת