00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

מג`דרה מאורז מלא

איך הגעתי לאורז מלא? הרבה פעמים קראתי עליו בכל מיני מקומות. הוא מעובד פחות מהלבן, לכן יותר מזין, יש בו יותר ויטמינים ומינרלים והוא עשיר בסיבים תזונתיים. דגן בריא לכל הדעות. ואני הרי חייבת לנסות משהו לא מוכר:-) האמת? מי שחושב לנסות אורז מלא, שיכין אותו עם שדרוגים- ירקות/בצל/קטניות וכו'. כי "נטורל" הוא לא משהו. אם אתם שמרניים בטעמכם, זו לא תהיה הפתעה נעימה, במיחד אם תשוו כל הזמן לאורז לבן ומוכר. אני מאוד ליברלית באוכל (עד חלב קוקוס:-), לכן ההגדרה שלי לאורז המלא היא "שונה". מה שבטוח שמאז הפעם הראשונה-שניה אני תמיד מוסיפה משהו, כך זה יותר מעניין ובטח יותר טעים.
הפעם ניסיתי מג'דרה, כלומר אורז ועדשים וגם הוספתי קטניה חביבה בשם "שעועית מש", אותה כדאי להכיר למי שטרם הספיק. פוליה קטנטנים, ירקרקים ויכולים להיות תוספת נפלאה גם במרקים.

 

 

 המרכיבים:
1/2 כוס אורז מלא
1/4 כוס שעועית מש
1/4 כוס אדשים ירוקים
1 בצל גדול קצוץ
5-6 כפות שמן זית
1 כוס מים
מלח, פלפל,כמון, תבלינים לפי הטעם

ההכנה:
להשרות במים את שעועית המש ללילה.
להשרות במים את האורז וגם את העדשים ל3-4 שעות
לשים בסיר קטן את השעועית והעדשים יחד, לכסות במים ולהביא לרתיחה,לבשל כחצי שעה עד מוכנות(לסנן מהנוזלים במידה ונותרו).
בסיר אחר להזהיב את הבצל הקצוץ.
לסנן את האורז ולהסיף לסיר עם הבצל.
להוסיף כוס מים ולהביא לרתיחה. לתבל לפי הטעם.
להנמיך את הלהבה למינימום ולבשל כ-40 דקות עד שכל המים נספגים והאורז תפוח ומוכן.
להכניס פנימה את שעועית המש והעדשים המבושלים ולערבב היטב.
להשאיר בסיר מכוסה כ-5 דקות ולהגיש.


ליד המג'דרה הכנתי חזה עוף בסויה וצ'ילי של ברון

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת