00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגת גבינה אפויה עם מלית מפתיעה

כולכם בוודאי מכירים את זה.... יום ראשון מתחיל כולנו עייפים ומפוהקים מפעילויות סוף השבוע, מתחילים את שבוע העבודה ומיחלים לסופו. יום ראשון עובר וגם שני וכבר ביום שלישי אנחנו מרגישים את סוף השבוע ממש מעבר לפינה. הראש מתחיל לחשוב על מפגשים עם חברים או משפחה, אולי טיול בחיק הטבע עם הילדים, על הארוחות המתקרבות והתפריטים שנבנים, וכמובן, איך אפשר להעביר את סוף השבוע בלי עוגה אחת לפחות, כזו שתעלה ריחות מענגים בבית ותזכיר לנו שהנה הנה, סוף השבוע כבר ממש כאן!
לי יש מין טבע שכזה לנסות ולחדש בכל סוף שבוע (חייבת לחדש לכם מתכונים,  לא? :) ), בכל סוף שבוע אני משתדלת לאפות עוגה חדשה, כזו שעדיין לא ניסיתי, כזו שתתקבל בשמחה על ידי הילדים והצמוד ורצוי שגם תהיה פוטוגנית .
 
אז זהו, זו העוגה שהכנתי בסוף שבוע שעבר, מתכון שלקחתי מתוך הספר של הקורדון בלו "מנות אחרונות". אגב, יופי של ספר למי שרוצה להתמקצע וללמוד מתכונים בסיסיים ויותר מתוחכמים....
 
ולמה המלית כאן מפתיעה? כי יש בה לא אחרת מגבינת הקוטג` הכל כך אהובה עלי. מעולם לא חשבתי ששילוב גבינת קוטג` בעוגה יכול להיות כל כך מוצלח. והנה, כאן הגבינה משתלבת מצויין.
 
 
עוגת גבינה אפויה עם מלית מפתיעה
מתוך המדריך השלם של הקורדון בלו
 
מצרכים לקלתית:
200 גר` קמח רגיל (כוס וחצי פחות כף)
100 גר` חמאה
40 גר` אבקת סוכר
2 חלמונים
1/4 כפית תמצית וניל איכותית
 
מצרכים למלית:
4 ביצים מופרדות
100 גר` אבקת סוכר
250 גר` גבינה לבנה שמנה או 5%
250 גר` קוטג` (גביע)
קליפת לימון מגוררת מ-1 לימון
60 גר` קמח רגיל (6 כפות)
4 כפות שמנת חמוצה
 
לציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה 38% (קופסא)
1 כוס חלב
80 גר` אינסט` פודינג וניל (קופסא)
 
אופן הכנת הבצק:
מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים את החמאה אגב שפשוף.
בוחשים פנימה את הסוכר, טורפים קלות את החלמונים והוניל עם מזלג ומוסיפים אותם לקמח והחמאה.
לשים לישה קצרה עד שמתקבל בצק פריך, מהדקים קלות בתוך ניילון נצמד ומצננים חצי שעה במקרר.
לאחר הקרור, מרדדים את הבצק ומניחים אותו בתוך תבנית קפיצית מס` 26. דוקרים את הבצק עם מזלג ואופים 10 דק` בחום בינוני (170 מעלות).
 
אופן הכנה המלית:
טורפים חלמונים וסוכר בקערה עד לקבלת תערובת בהירה ואחידה.
מוסיפים בהדרגה ותך כדי טריפה את הגבינות ואת קליפת הלימון.
מנפים את הקמח מעל התערובת וטורפים אותו פנימה. מקפלים פנימה את השמנת החמוצה.
מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה ומקפלים לתוך התערובת.
מעבירים אל קלתית הבצק ואופים בחום בינוני (160 מעלות) במשך שעה עד שעה ורבע, עד שהעוגה יציבה וצבעה זהוב כהה.
מצננים, ומצפים בקצפת או באבקת סוכר.
 
קצפת:
מקציפים שמנת מתוקה, חלב ואינסט` פודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
מזליפים על העוגה הקרה באמצעות שקית זילוף עם צנתר כוכב או אחר, עד כיסוי מלא של העוגה. (כמובן שניתן גם למרוח באופן חופשי)
מקשטים בפירות יער ומגישים.
 
 
 
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

56 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת