00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

טארט פרג ושוקולד על בסיס בצק שקדים

27/12/2010
 
 
 
 
 
טארט פרג, שוקולד ותפוחי עץ על בסיס בצק שקדים
 
 
עוגה נוטפת טעמים וכל מילה נוספת מיותרת.

 
 
 
 
לבצק


3/4 כוס שקדים מרוסקים
1 כוס קמח מנופה
1/4 כפית מלח
1/3 כוס סוכר
1 חלבון
100 גר` חמאה רכה


לערבב את כל מצרכי הבצק. לשטח ולהדק על תבנית טארט נשלפת  כולל בשוליים.

לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות 10 דקות בדיוק ולהוציא מהתנור.


למילוי

2 ביצים + 1 חלמון
1/4 כוס סוכר
100 גר` פרג
1 שמנת לקצפת
100 גר` שוקולד
קורט מלח
2 תפוחי עץ מקולפים ופרוסים
 
 
 
 
 
בסיר קטן להמיס על אש קטנה שוקולד ושמנת לקצפת. להוסיף את הפרג ולבשל כ דקה. להוריד מהאש ולקרר.


להקציף סוכר וביצים. להוסיף את תערובת הפרג ולבחוש בעדינות עד קבלת תערובת אחידה. להוסיף מלח ותפוחי עץ. לשפוך את המלית מעל הבצק ולאפות 20 דקות.
 
להוציא מהתנור. לשלוף את הבסיס ולהניח על נייר אפיה.


לציפוי

150 גר` שוקולד
4 כפות שמנת לקצפת
1 כף סירופ תירס בהיר


להמיס שוקולד ושמנת לקצפת על אש קטנה. להניח בצד לקירור.
לאחר הוצאת העוגה מהתנור להוסיף את סירופ התירס. לערבב היטב ולשפוך מעל העוגה.

 



לזריה 
 
שקדים מרוסקים - לא חובה
 
 
להעביר לצלחת הגשה ולשמור במקרר.
 
 
אלינוער

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

53 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת