55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

ג`חנון קצת אחרת

בס"ד
 
את המתכון הזה אימצתי מאתר של אשה שהיא בשלנית מעולה והתנסתי בכמה וכמה מתכונים שלה וכולם בלי יוצא מן הכלל היו טובים. המתכון הזה התקבל בברכה בביתי ולמרות כמות השומן, לא לחפף, כל הטעם של הג'חנון בו.
 
 
חומרים לבצק:
1 קילו קמח
4 כוסות מים פושרים (גודל כוס חד פעמית פשוטה מפלסטיק)
2 כפות דבש
כפית שטוחה אבקת אפיה
2 כפיות מלח
3/4 כוס שמן (למנוחת הבצק)
1 מרגרינה בלי מלח (למריחה)
 
 
אופן ההכנה:
 
ללוש היטב את חומרי הבצק לעבד כ-5 דקות (אני הכנתי במיקסר), לכסות ולתת לנוח 1/2 שעה,
לחזור על הפעולה של הלישה ועיבוד עוד פעם,  ושוב מנוחה של 1/2 שעה,
ללוש פעם שלישית ולעבד היטב, ליצור 12 כדורים שווים לעבד אותם היטב (לכדרר), לשפוך שמן בתבנית או קופסה מלבנית מעט עמוקה לטבול היטב כל כדור, לכסות עם ניילון למנוחה של לילה במקרר.
למחרת להוציא מהמקרר שעתיים לפני ההכנה שהבצק לא יהיה קר,  למרוח על משטח העבודה שלכם מעט שמן מהתבנית, לקחת כדור אחד ולמתוח אותו עם כפות הידיים (לא האצבעות) על המשטח גדול ככל האפשר, להמיס את המרגרינה , למרוח על כל העלה, לקפל חצי צד שמאל עד האמצע, להניח מעליו את החצי מצד ימין, להתחיל למתוח ולגלגל עד הסוף.
משלב זה ניתן להקפיא או לאפות בתנור/פלטה למשך הלילה.
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת