00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

לחם תירס אמריקאי

מאז שנבחרתי להיות אחראית על ארוחות בוקר, אני מחפשת רעיונות ומתכונים לגיוון. למרות שבארסנל שלי כבר יש לפחות 5-6 מנות נהדרות, אני לא נרגעת. בכל חוברת/מגזין/עיתון אשר נקרה בדרכי אני תמיד אבדוק אם יש משהו מתאים. וכך המתכון הזה של לחם תירס שפורסם ב"לאישה" מצא את דרכו לשולחננו. זה לא ממש לחם, אלא מין מאפה אולי אפילו עוגה צהבהבה ומקסימה במרקם קליל ומתפורר.
עד אותו יום לא הכרתי את קמח התירס, אשר מוסיף את התחושה המיוחדת של גרגירים זעירים. והלחם מקבל בשמחה כל ממרח שהוא-גבינה למריחה, אבוקדו וגם ריבה. פשוט מקסים!

 

 

המרכיבים (לתבנית מוערכת 20x10 ס"מ):
1 כוס (140גרם) קמח תירס
1 כוס (140גרם) קמח לבן
1+1/2 כפיות אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה
1/4 כוס (50גר') סוכר
1/4 כפית מלח
1 כוס (200 מ"ל) רוויון
1/4 כוס שמן
1 ביצה טרופה
חמאה לשימון התבנית

 

 

 

ההכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנית את התבנית.
שמים בקערה את שני סוגי הקמח,אבקת האפיה, הסודה לשתיה, הסוכר והמלח ומערבבים.
בקערה נפרדת שמים את הרוויון, השמן והביצה וטורפים לעיסה אחידה.
מעבירים את העיסה אל קערת החומרים היבשים ומערבבים בכמה תנועות קצרות, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-20 דקות עד הזהבה.
מגישים חם.

 

גיוונים: לפני העברת העיסה לתבנית ניתן להוסיף לפי הטעם:
1 כוס גרגירי תירס טרי
או 1/2 כוס גבינת צ'דר מגוררת
או 1 כפית רוזמרין קצוץ
או קליפה מגוררת מלימון אחד
או 1/2 כוס בצל מטוגן עד השחמה

 

הערות:
אפשר להכין את הלחם גם בצורת מאפינס- 8יח' בתבנית שקעים גדולים, זמן אפיה 15 דקות
לטעמי 1/4 כוס סוכר זה קצת מתוק מדי, לכן בפעם השניה הוספתי פחות
ניסיתי את הגיוון של בצל וגם רוזמרין, לטעמי הבצל ממש מוצלח. הפעם הוספתי שבבי בצל מטוגן קנויים
אני אוהבת להגיש לצד הלחם גם "סלט עלים רענן"

 

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת