44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

סופריטו עוף עם תפו"א וקוקליאת

במקור המתכון נלקח מהתוכנית של אהרוני אבל אני שיניתי אותו מעט לפי העדפות של משפחתי.הקוקליאת (קציצות לחם מתובלות) משדרגות מעט את המנה המוכרת.

 

המצרכים:

3 כרעים של עוף חצויות

6 תפו"א

1/2 1 כוס שמן קנולה לטיגון

2 כוסות מים רתוחים

1 כף כורכום

מלח,פלפל שחור

1/2 כפית קינמון

 

לקוקליאת:

4 פרוסות חלה/לחם סחוטות לאחר שהושרו במים

1 כף פטרוזיליה קצוצה טריה

2 כפות בשר טחון דק

1 ביצה

מלח, פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

שמים ביחד את כל החומרים לקוקליאת ומערבבים. מהבצק שנוצר קורצים כדורים קטנים ועגולים בגודל פינג פונג. מניחים בצלחת מכוסה בהמתנה לטיגון.

מקלפים את תפוחי האדמה, פורסים לחצי לאורך התפוד, לוקחים כל חצי ופורסים לרוחב לקבלת חצאי ירח בעובי 1 ס"מ.

יוצקים את השמן לסיר רחב ומטגנים את תפו"א בדומה לצ'יפס עד לקבלת צבע זהוב. מעבירים לניר סופג.

מטגנים את הקוקליאת עד לקבלת צבע שחום ומעבירים לניר סופג.

מטגנים את חלקי העוך משני הצדדים עד להשחמה יפה ומעבירים לניר סופג.

נפטרים מעודפי השמן בסיר ומסדרים בו את חלקי העוף בתחתית,מעליהן את תפו"א, מפזרים מעל את התבלינים ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה ומוסיפים את הקוקליאת.מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד שהנוזלים מצטמצמים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת