00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

עוגת תפוזים הפוכה

 

 

עוגה שהכנתי בשנה שעברה.

ריח משכר בבית כשמכינים את העוגה הזו!

 

עוגת תפוזים בחושה הפוכה.

 אותו מתכון שיש בבלוג עוגת טורט תפוזים של דרומית1.

אני הכנתי עם תפוזים הפוכים.הסבר בהמשך.

(אפשר להכין את העוגה רגיל ,ללא התפוזים ההפוכים)

עוגת תפוזים אוורירית וגבוהה 
כוס מידה 200 סמ"ק
חומרים לעוגה:

 

6 ביצים מופרדות מס` 2 (או 5  ביצים מס` 1)
1 כוס וחצי סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1/2 כוס שמן קנולה
3/4  כוס מיץ תפוזים סחוט  טרי
קליפה מגוררת מתפוז שלם ומלימון שלם
2 כוסות קמח תופח

אופן הכנה:
1) מערבבים במיקסר את החלמונים עם 1/2  כוס סוכר, 2 שקיות סוכר וניל, 1/2 כוס שמן , 3/4  כוס מיץ תפוזים  וקליפת התפוז והלימון המגוררת.

2)  מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח התופח.

3)  מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר  לקצף קשה ומקפלים לתוך התערובת .

אופים בתבנית עגולה מס` 26 או בתבנית קוגלהוף גבוהה (עם ארובה) בחום 180 מעלות בערך 40  דקות.  (כך זה בתנור שלי, כדאי לבדוק עם קיסם אם  העוגה מוכנה...).  העוגה יוצאת גבוהה מאד.

חומרים והכנה לתפוזים המבושלים :

חתכתי  2 תפוזים שטופים היטב  לעיגולים(עם הקליפה)

הרתחתי 1 כוס אחת של מים

1 כוס  אחת של סוכר

1  שקיק סוכר וניל

1 כפית ליקר תפוזים(לא חובה)

ברתיחה הוספתי את התפוזים,בישלתי 10 דקות על אש בינונית

הוצאתי בזהירות לתוך צלחת ללא הנוזלים.

שימנתי וקימחתי את התבנית,סידרתי את התפוזים בצורה חופפת,ועל זה מזגתי את תערובת העוגה.

לאחר שהעוגה נאפתה  והתקררה,הפכתי אותה בעדינות.

בהצלחה.

         

 

.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

46 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת