00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

מרק ירקות עשיר עם גריסים

היום ה-21/12 הוא יום המרק!
את הרעיון היפה הזה יזמו נעמה פלד ודודי כליפא - הבייגלה.
 
"בעמותת לשובע משנים יום יום לאלפי אנשים את העתיד והופכים אותם מאנשים רעבים לשבעים.

ביום שלישי ה 21 לדצמבר כולנו אוכלים מרק. בבית, אצל חברים ובמסעדות.

ב"יום המרק שיביא את הגשם" כולנו נשתה מרק. אבל לא סתם נשתה, נשתה למען מי שאין להם.

עשרות מסעדות וברים כבר הצטרפו והבטיחו לתרום את תמורת המרקים מיום המרק לעמותת לשובע."

 
איזה יופי של מיזם!! הנה יש לכם היום סיבה מצויינת לצאת לאכול באחת המסעדות שנרתמו לעיניין ובכך לעזור  ולתת.

 
על עמותת לשובע תוכלו לקרוא כאן
ועל "יום המרק שיביא את הגשם" תוכלו לקרוא כאן
וכאן תמצאו את רשימת המסעדות שנרתמו לעיניין.
 
לכבוד יום המרק שיביא את הגשם, גם אני הכנתי מרק.
מרק עשיר וסמיך, מלא בהמון ירקות חתוכים קטן, גריסים, רסק עגבניות וכמובן לימון, מרק שכזה שממש לא צריך בשבילו שקדי מרק או קרוטונים, מרק שכייף לאכול כשקר בחוץ, להתענג על הטעמים והירקות ולחמם את הלב והבטן.
 
 
מרק ירקות עשיר עם גריסים
 
מצרכים:
1 בצל גדל קצוץ
3 תפוחי אדמה קטנים או שניים גדולים, חתוכים לקוביות קטנות
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות
1/2 קופסא (50 גר`) רסק עגבניות
כוס קוביות דלעת
צרור פטרוזיליה קצוצה (כ-1/3 חבילה)
1/2 כוס גריסי פנינה שטופים ומסוננים
מלח
פלפל שחור גרוס
כפית פפריקה מתוקה
1/2 כף סוכר
2 כפות מיץ לימון (ואפשר קצת יותר)
 
 
אופן ההכנה:
בסיר גדול ( 4-5 ליטר ) שמים מעט שמן זית ומתחילים בטיגון הבצל.
כשזה מתחיל להיות שקוף מוסיפים אליו את תפוחי האדמה והגזר ומערבבים.
מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומבשלים כ-2 דק` תוך ערבוב.
מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומים עד כ-3 ס"מ פחות מקצה הסיר.
סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הגריסים ומתבלים.
סוגרים את הסיר, מביאים לרתיחה, מורידים לאש בינונית ומבשלים 45 דק`. מידי פעם מערבבים את תכולת הסיר.
לאחר 45 דק` בישול, מוסיפים את הדלעת, מתקנים תיבול ומבשלים עוד 30 דק`.
מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ולאחר 5 דק` מכבים את האש.
* יש לבדוק אם הגריסים התרככו מספיק, אם לא יש לבשל עוד 10-15 דק`, עד לריכוך מלא של הגריסים.
 
 
ירקות קצוצים לקוביות בגודל של כ-1X1 ס"מ
 
גריסים זה טעים!
 
מוכן בסיר.. תראו איזה צבע
 
 
 
בתאבון
 
 
הערות:
* אפשר לשחק עם מיני הירקות לפי טעמכם - להוסיף קישואים, שורש סלרי, עלי סלרי, בטטה, שום....
* אפשר לוותר על העגבניות הקצוצות ולהוסיף עג` מרוסקות מקופסא (כחצי כוס)
* אפשר (ורצוי) להשתמש בפפריקה חריפה ולתת למרק טעם פיקנטי. רק אל תשכחו להכין הרבה טישו ליד..
*  במרק הזה אין אבקת מרק והוא יוצא נהדר. שחקו עם התיבול כפי שאתם אוהבים עד שתגיעו לטעם שמתאים לכם.
* אפשר וכדאי להכין מרק ללא אבקה, אם היא עדיין חסרה לכם, הוסיפו כף אחת.
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

80 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת