66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

רולדת קצפת פרווה

הרולדה מובאת כאן בגירסה פרווה שלה, שמקלה מאוד כשרוצים לאכול אותה אחרי בשרי. טעימה להפליא ולא מרגישים בכלל שהיא פרווה.מובן שניתן להחליף את  הקצפת פרווה בחלבי.

לרולדה:
תבנית תנור

5 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
2 כפות שמן

למילוי:
2 מיכלי קצפת פרווה

 

מכינים את הרולדה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות
מקציפים את הביצים הסוכר למשך כ- 8 דקות עד שמתקבל קצף בהיר מאוד ותפוח. מכסים את המיקסר ומקפלים לקצף את הקמח והשמן בתנועות עטיפה.
מרפדים את התבנית בניר אפיה ומשמנים אותו קלות. משטחים את תערובת העוגה בתבנית ומחליקים את פניה בכף. אופים 10-12 דקות עד שהעוגה זהובה וסכין המוחדר פנימה יוצא יבש. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים אותה על השיש 5 דקות. מניחים על העוגה מגבת נקיה ומגלגלים אותה לרולדה (עם ניר האפיה).
מקציפים את כל הקצפת עד שהיא יציבה.
מניחים את העוגה המגולגלת על מגש או על תבנית ”פורשים” אותה בעדינות ומסירים ממנה תוך כדי כך את ניר האפיה, מורחים 3/4 מהקצפת ומגלגלים בחזרה. מצפים בקצפת הנותרת ועושים דוגמא עם צנטר כוכב.

 



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת