00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

עוגת שקדים ותמרים

 
ברגעים אלו, ריח של טחינה מתפשט בכל הבית.  בלי שהתכוונתי לפתוח תנור היום, הדבר נעשה וכל זאת מפני שהצצתי לבלוג של נעמה פלד.
כל מה שקשור בטחינה ושומשום אני אוהבת : טחינה על לחם, בסלט, בתור ממרח ובמיוחד חלבה שממנה אני מתנזרת עכשיו בעקבות הדייאטה, או יותר נכון האורח חיים הבריא שאני מסגלת לעצמי עכשיו.
 
אז ראיתי את המתכון. את הטחינה הזו יש לי - אחותי קנתה צנצנת גדולה - לאחר ביקור בנצרת. ושקלתי די הרבה אם "לבזבז" טחינה על עוגה. בסוף כן. מה יכול להיות?
אם כבר מכינים, אז להצמד למרשם המקורי. לפחות בפעם הראשונה. אחרי זה אפשר לאלתר ולשנות ולשדרג כמה שרוצים.
 
לא כתוב בהוראות אבל את הבחישה עצרתי מייד שכל המרכיבים אוחדו. משום מה הכבדות של הבצק הזכירה לי את הבצק למאפינס. מסתבר שהתוצאה לבסוף היתה די דומה, מבחינת קריספיות בחוץ ורכות מבפנים.
 
 
 
ההחלטה להכין את העוגה - למרות שלא תכננתי - נובעת גם מבקשותיו של הקטן מאחותו "תחתכי לי מהעוגה של אמא". רכשנו עוגת כושית מחצי חינם, ואפיתי במקביל 2 עוגות תפוזים. הוא העדיף את העוגה
של אמא.
 
אז בשביל אחר הצהריים ובשביל ארוחת בוקר זריזה לפני בית ספר, עוגת שקדים ותמרים וגם טחינה מהאתר "בייגלה" של נעמה פלד.
 
ותודה לאינפיניטי שבעקבות הרשומה שלו הבוקר התוודעתי לבלוג הזה ולעוד כמה בלוגים שווים.
 
כעת, לאחר ההכנה,
אני טועמת. המעטפת כמעט כמעט אפוייה מדי מה שמעניק לעוגה קרנצ'יות. הפנים רך בצורה בלתי רגילה. חששתי שעודף שמן מהחמאה והטחינה יפיל את העוגה, החשש היה לשווא. העוגה יצאה אוורירית, ספוגית ורכה ובעיקר טעימה. הגרגרים הקטנטנים של הסולת מעניקים עוד קרנציות.
 
אני קוראת לעוגה הזו : עוגת טחינה
 

שקדים ותמרים של סו-אלן ( בֵּייגָלֶה)

חומרים:

4 ביצים

2 כוסות סוכר

200 גרם חמאה מומסת

2 וחצי כוסות קמח תופח

כף סולת

כוס רוויון/ מיץ תפוזים / חלב

כוס טחינה גולמית (אני השתמשתי באל-ארז, אלא מה?)

8 תמרים יבשים מגולענים וקצוצים

חצי כוס שקדים קצוצים

כפית גרידת תפוז, אם יש

סילאן לקישוט

וכך תעשו:

1.      הקציפו את הביצים עם הסוכר והוסיפו את החמאה המומסת באיטיות תוך כדי ערבול.

2.      הוסיפו את הטחינה והנוזלים (מיץ/ חלב/ ריוויון) והמשיכו לערבל.

3.      הוסיפו את הקמח והסולת והמשיכו לערבל.

4.      הוסיפו את התמרים הקצוצים והשקדים, ערבלו עוד קצת וזהו.

5.      שיפכו את הבלילה לתבנית עגולה משומנת (24) או לשתי תבניות אינגליש קייק.

6.      אפו בחום בינוני נמוך (160 מעלות) עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.

7.      ניתן לזלף מעט סילאן מעל.

8.      כשבחשתי את העוגה הזו נזכרתי בסבתא ליליאן שלי, שמתה כשעל אצבעותיה סימנים של סילאן וטחינה שכל כך אהבה.

This was printed from: בייגלה [ההוראות כאן כלשונן מהבלוג של של נעמה פלד -בייגלה  ]http://beygale.co.il/2010/09/14/%D7%9E%D7%A9%D7%97%D7%A7-%D7%9E%D7%A7%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9D-%D7%A0%D7%A6%D7%A8%D7%AA-%D7%A9%D7%94%D7%A1%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%98%D7%97%D7%99%D7%A0%D7%94/

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת