00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

שומר טרי בתחמיץ

למיטב זכרוני רעיון ל"סלט" הזה קיבלנו מאחת ממסעדות הדגים בהן ביקרנו לפני שנים. אז היה נהוג להגיש מבחר סלטים בצלוחיות קטנות עם לחם הבית לפני המנה העיקרית. ניסינו כמה פעמים לעשות את המשרה ורק אחרי שהוספנו קצת סוכר הגענו לתוצאה מושלמת. ועכשיו השומר בשיאו- טרי, פריך ונהדר. ואם אתם עדיין לא מכירים את הפקעת הלבנבנה בטעם אניס, זה בדיוק הזמן.

 

המרכיבים:
2 פקעות שומר
מיץ מלימון אחד
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית סומאק
1 כפית שמן

ההכנה:
מנקים את השומר היטב מכל החלקים הירוקים (והקשים).
מעמידים את הפקעת על ה"שורש" ופורסים מלמעלה למטה לפלחים לא ממש דקים (בערך 0.5 ס"מ).
בקערית נפרדת מערבבים את מיץ הלימון עם הסוכר והשמן.
שופכים את המשרה על השומר הפרוס מערבבים ומפזרים את הסומאק מעל.
מעבירים למקרר לכמה שעות לספיגת הטעמים.

הערות:
בצורת הפריסה שהסברתי פלחי הושמר נשארים מחוברים לליבת הפקעת שבתחתית. כמובן אפשר לפרוס איך שנוח לכם.
כדאי לטעום את המשרה ולתקן מתיקות/חמיצות לפי הטעמכם האישי.

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת