00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

בלוג עם סטייל

 
בלוג עם סטייל
 
האמת די הופתעתי כשקיבלתי את ההודעה מאורית הלו היא KRIZ
מהבלוג בישולים ועוד http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1859499
באמת, לא כי אני מנסה להצטנע, אלא מפני שהבלוג שלי רחוק מהמילה סטייל מליון שנות אור.
הבלוג שלי הוקם כדי להעביר את המתכונים והבישולים שלי לילדי שמאד אוהבים לבשל, ובעזרת התמונות הרבה יותר קל לי להסביר להם איך מה כמה ולמה.
בדיוק הבוקר התקשר הצעיר לשאול על מתכון לסיר בישול איטי משום שהמחשב שלו התקלקל והוא לא יכול לבדוק שם.
רב המתכונים הם מתכונים ביתיים, חלקם הגדול עברו אלי מאמא שלי, וחלק הם מתכונים שפיתחתי במשך השנים, אבל סטייל?
טוב אז עכשיו הבלוג שלי גם סטייליסטי
תודה אורית.
 
ועכשיו לעבודה הקשה לספר 8 דברים על עצמי.
 
 כשאני מחליטה לעשות משהו אני אעמוד בהחלטה שלי ויהי מה.
      כשהחלטתי להפסיק לעשן ביקשתי מהרופאה כדורים והיא פשוט 
      צחקה ואמרה שאין סכוי שאפסיק לעשן עם כדורים ככה סתם.
      אבל הפסקתי ככה סתם עם הכדורים (ועשנתי יותר מ-30 שנה
      ומעל קופסה ליום) וכבר 5 שנים שלא נגעתי בסגריה.
 
כשהתחתנתי לא ידעתי לבשל בכלל, שבוע אחרי החתונה ניסיתי
     לבשל נקניקיות במים רותחים וכשרציתי להוריד את הסיר מהאש, 
     הפכתי אותו ושפכתי הכל על היד, את שאר הערב ביליתי במיון, אני
     זוכרת שאמרתי לבעלי מה יהיה כשיהיו לנו ילדים והם יבואו לאכול
     אצלנו בסופ"ש כמו שאנחנו הולכים להורים, מה ניתן להם לאכול
     נקניקיות?
 
למדתי לבשל מהספר של רות סירקיס מהמטבח באהבה, ואל
     המתכונים המופלאים של אמא שלי אפילו לא ניסיתי להתקרב כי
     הם נראו לי תמיד נורא מסובכים.
 
התחלתי לבשל ברצינות בגיל מאד מאוחר יחסית. כל השנים
     עבדתי והבישולים שלי היו רק לצאת ידי חובה, בכל זאת יש בית
     וילדים, את המטבח ממש ממש שנאתי במיוחד בישולים.
     לפני 17 שנה יצאתי לפנסיה מוקדמת ועברתי לבית חדש ופתאום
     הבישול התחיל לעניין אותי והתחלתי לבשל גם בלי ספרי בישול,
     וראיתי שיוצא טוב וזה רק עודד אותי להמשיך.
 
אמא שלי שייכת לדור של לוקחים קצת מזה וקצת מזה ויוצא מתכון,
     כדי ללמוד את המתכונים שלה במיוחד החגיגיים יותר, כמו גפילטע
     פיש, צלי, קרפלאך, אטריות פסחיות וכו`, התחלתי אחרי היציאה
     שלי לפנסיה לבוא אליה ולבשל יחד איתה לפני החגים, הבאתי איתי
     מחברת ורשמתי כמויות וגם ביקשתי ממנה לתת לי להכין כשהיא
     מדריכה אותי, לקח כמה שנים טובות עד שהיה לי אומץ להכין לבד
     למשל גפילטע שיצאו נפלא, ומאז הכל הסטוריה והיום החגים אצלי
     ואני מכינה כמובן את המתכונים של אמא והמחמאה הכי גדולה
     היא כשאבא שלי אומר יש לזה בדיוק את הטעם של אמא.
 
אני מצלמת עם מצלמה ישנה נושנה, שהיתה שייכת לכלתי,
     מהמצלמות הדיגיטליות הראשונות שיצאו, כלתי החליפה מאז עוד
     2 מצלמות ואני ממשיכה עם הגרוטאה הזו שעושה לא פעם טובה
     שהיא בכלל מצלמת, כל פעם אני נשבעת שאני קונה חדשה, ואז
     צץ משהו יותר דחוף ממצלמה והקניה נדחית.
 
בדיוק בדצמבר שנה שעברה גיליתי שאני בן אדם מתוק ושרמות
     הסוכר שלי מגיעות ל-130 הרופאה רצתה שאתחיל לקחת כדורים
     וכששאלתי אם אין דרך אחרת היא אמרה שאפשר ללכת לדיאטנית
     אבל היא בספק אם דיאטה בלי כדורים תעזור.
     הלכתי לדיאטנית שיניתי את כל צורת האכילה שלי, הפסקתי לגמרי
     לאכול פחמימות ריקות, והשבוע בבדיקות הדם אחרי שנה יצא
     שהסוכר שלי עומד על 85 שזה כבר מאד בגבולות הנורמה, ואין
     לכם מושג איזו תחושת גאווה מילאה אותי כשראיתי את התוצאות.
 
אני מאד שמחה לגלות שנכדתי בת השנתיים וחצי נגה מאד
     אוהבת לעזור במטבח, איך שהיא מגיע אלי ורואה שאני במטבח
     היא מיד רצה להביא את השרפרף הקטן ונעמדת לעזור, וכך גם
     כשאני מכינה משהו אצלהם בבית, היא עושה הכל בכזו רצינות
     ולא מסכימה בשום אופן שיעזרו לה, כך הכנו כבר יחד עוגיות, והכי
     כיף היה כשהכנו לא מזמן יחד קציצות, נתתי לה בשר ביד והיא
     הסתכלה עלי והכינה כמוני ואחר כך היתה כל כך גאה לאכול את
     הקציצות הקטנות שהכינה.
 
זהו צלחתי את העבודה הקשה ועכשיו לכיף הגדול ולעונג, הבעיה
     היחידה שיש לי המוןןןןןןןןןן בלוגים שאני אוהבת, אז אם כל מי שלא
     בחרתי בו הסליחה.
 
הבלוג הראשון הוא ללא עוררין  Pastaghetti של מגי
http://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?foldername=pastaghetti
בלוג עם תמונות מדהימות ומלמדות של אשה מדהימה בעצמה עם
לב רחב שתמיד מוכנה לעזור וללמד גם מאחורי הקלעים בסבלנות
אין קץ.
 
הבלוג השני הוא בישול בקצב הסלסה של אריאלה
http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=arifixi
עד היום לא הצלחתי להחליט מה אני אוהבת יותר את המתכונים או את הספורים והאמת שאני מכורה לספורים שלפני כל מתכון ולפעמים ספורים בלי מתכון בכלל.
ארי את אשה מדהימה וחכמה ואני אוהבת אותך.
 
בלוג מס` 3 הוא אומנות קולינרית או להיות שף לעצמך של נטלי
http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=Natiie
הכרתי את נטלי עוד לפני הבלוגיה אצל ניצי בוואלה אוכל וכבר אז
התפאלתי מהמתכונים המיוחדים שלה. כל מי שביקר פעם בבלוג שלה יודע על מה אני מדברת, המתכונים מיוחדים ושונים והתמונות
מדהימות ביופין.
 
הבלוג הבא הוא המטבח של אלינוער
http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=thekitchen
אני מתה על המוזיקה שמקדמת אותך כשאתה נכנס לבלוג, מוזיקה
של פעם אולדיז שזורקים אותי לימי נעורי, וכמובן האוכל שלא נופל במאום מהמוזיקה.
 
ואנחנו במס` 5  הבלוג מתקמחים של infinityforcook
http://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?foldername=infinityforcook
הידע העצום שבא לידי ביטוי בבלוג הזה של אפית לחמים ואפיה בכלל הוא עצום ויש המון מה ללמוד ממנו, בעיני הוא אחד הטובים בתחומו.
 
והלאה למס` 6 הבלוג קסמים מתוקים ומענגים של דליה היפה
http://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?foldername=shonlysweets
הבלוג נוטף חושניות בעיני, מעולם לא ראיתי תמונות אוכל יותר חושניות מאשר תמונות העוגות של דליה, כל פוסט אני ממש מתאפקת לא לרוץ למטבח ולהכין בדיוק כזה.
 
וכבר אנחנו במס` 7 בבלוג של Sealed With a kiss  הלו היא לירז מחטאים מתוקים
http://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?foldername=012698
הבחורה הצעירה הזו היא כשרונית עד מאד ואני מאד אוהבת את המתכונים שלה ואת התמונות הנפלאות, הכנתי לא מעט ממתכוניה וכולם יצאו טעימים להפליא וזכו להצלחה גדולה.
 
וכבר אנחנו בבלוג האחרון של CooknBake
http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=CooknBake
שהיה אחד מבלוגי האוכל הראשונים שנרשמתי אליו ואהבתי אליו לא פחתה מאז ועד היום, מתכונים טעימים להפליא וצילומים יפיפיים.
 
יש עוד המון בלוגים אבל חלקם הפסיקו משום מה לכתוב לצערי הרב, ואני מאד מתגעגעת אליהם.
 
ושוב תודה לאורית שבחרה בבלוג שלי, לכבוד הוא לי
 
 
 
 
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

תגובות אחרונות
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת