00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

עוף ברוטב עגבניות

גם המאכל הזה הוא בין הראשונים שלמדנו להכין. אפילו עושים אותו ללא מתכון מסודר,אלא מזכרון. הוא יחסית רב-שלבי אבל עדיין לא מסובך במיוחד. והוא טעים כמו שרק עוף בתנור יודע להיות.

המרכיבים (ל-3 מנות):
שני כרעיים עוף מחולקים לשוק וירך
2 תפו"א בינוניים
1 בטטה
1 בצל קצוץ
5-6 שיני שום קצוצות
4-5 עגבניות מגוררות בפומפיה
1/4 כוס שמן זית
1 כף פפריקה+ 1 כפית נוספת
1 כף אבקת מרק עוף
מלח, פלפל שחור לפי הטעם

 

ההכנה:
מחממים מחבת על אש גבוהה.
מערבבים בקערה את שמן הזית עם כף פפריקה, מלח ופלפל.
טובלים את חלקי העוף ומעסים בידיים היטב.
מעבירים את העוף אל המחבת ומטגנים עד שהעוף מזהיב מכל הצדדים.
מעבירים את העוף לתבנית אפיה גדולה.
פורסים את תפוחי האדמה והבטטה לפלחים גדולים וטובלים גם אותם בקערת השמן והפפריקה.
מעבירים אל המחבת מיד לאחר הוצאת העוף ומזהיבים כמה דקות.
מעבירים אל התבנית עם העוף.
מזהיבים במחבת את הבצל והשום.
מוסיפים את העגבניות המגוררות, מתבלים בכפית פפריקה, מלח ,פלפל ואבקת המרק.
מוסיפים כ-1/2 כוס מים מביאים לרתיחה.
שופכים את הרוטב על העוף ותפוחי האדמה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180מעלות ואופים כשעה, עד שהעוף ותפוחי האדמה מוכנים. הופכים את העוף במהלך האפיה.

 

הערות:
אם רוצים יותר מנות אפשר להגדיל רק את כמות העוף, כי יוצא די הרבה רוטב למנה
אנחנו אופים בתבנית חד פעמית הכי גדולה שיש , ונשאר עוד הרבה מקום
אפשר לטעום את רוטב העגבניות לפני ששופכים על העוף ולתקן תיבול
לגמרי שחכתי, תוסיפו פפריקה חריפה לפי הטעם


בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת