00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ממיטב בישוליי (Oriental Cooking)

שלושה מתכוני עוף מבושל - קלים, פשוטים והכי טעימים(עוף עם בישבש, עוף עם תפו"א ועוף עם תחתיות ארטישוק)

בע"ה


שלושה מתכוני עוף מבושל

היום אין לי סיפור מיוחד לפתוח עימו את המתכון, מותר לי נכון??

חוץ מזה שאספר לכם שהתגעגעתי מאוווד

אספר לכם עוד דבר קטן - רוצה להביע את תודתי לשתי נשים מקסימות:

אחת - חיה מרום - מהבלוג "אוכל לנשמה" 

השנייה - לירז נווה - מהבלוג "חטאים מתוקים" 

שתיהן פירגנו לי והבלוג שלי נבחר על ידן כאחד מתוך 8 (10 אצל לירז) בלוג-סטייל שזה אומר- יוזמה ברוכה שמסתובבת בקהילת התפוזים  ועל פיה בלוגים נבחרים ממליצים על הבלוגים המומלצים שלהם.. וכך יוצא שהאחד ממליץ על חברו, וכך זה חוזר חלילה, וכולם יוצאים נשכרים מהעניין,, זה כמעט דבק בכולם.. וזה מחזק ונותן חשק..

אותי באופן אישי, הכי משמח - האחדות והפירגון שזה גורם.

אחדות, פירגון, העדר תחרותיות, אחד ממליץ על השני.. אחחח.. אני מתמלאת מדברים כאלו בהמון שמחה ותחושה של גאווה להיות חלק מהעם הזה. העם המיוחד הזה שאנו נמנים עליו-

אין כמותו בכל העולם

(כן, כן, אני יודעת, הכל נכון.. אך אף-על-פי..אני עומדת מאחורי ההצהרה הזו)


 

מתכון לעוף מבושל עם שומר (בישבש) -

 

תבשיל מרוקאי חמצמץ

מצרכים:

כ- 10 חלקי שוקיים או 5 חלקי יריכיים
3 ראשי שומר חתוכים לרבעים שחתוכים כל אחד לשניים (שמיניות)
1בצל גדול פרוס 
4 שיני שום קלופים ופרוסים (ניתן לוותר)
חצי כפית כורכום  
חצי כפית חוואיג`- לא חייב אבל מומלץ
כרבע-חצי כפית מלח לימון
1 כף אבקת מרק עוף גדושה 
פלפל שחור גרוס (נראה יותר טוב על המנה וגם פיקנטי יותר) 
מלח (בעדינות. זכרו שבתבלינים יש אבקת מרק עוף ומלח לימון שגם הם מוסיפים למליחות)

1/3 כוס שמן

1 לימון סחוט

 

הוראות ההכנה:

מכניסים את חלקי השומר למחבת  (רצוי טפלון), מטגנים מעט על אש בינונית תוך בחישה. מוציאים לצלחת.

באותו השמן שנשאר, מטגנים את הבצל הפרוס. כאשר הוא מזהיב/משחים מוסיפים את נתחי העוף  ומשחימים אותם מעט תוך כדי ערבוב שלא ישחימו מדי, בערך כ-20 דקות (בנתיים העוף מפריש מעט נוזלים וזה מצויין).

התמונה הזו מבלבלת. והיא להמחשה. עדיף שתעבדו לפי ההוראות הכתובות.

מחזירים את השומר, מוסיפים את השום, התבלינים (מלבד הלימון הסחוט) ומים בגובה חצי מגובה חלקי העופות.

מביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש תוך שמירה על רתיחה עדינה במשך 30 דקות, מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים בבישול עוד 10 דקות.

 

מעדן!!! באחריות!

*שימו לב - למתעצלים יש דרך קיצור טעימה לא פחות- אפשר להכניס מראש את הבצל והעוף עם השמן ישירות יחדיו לסיר ולטגנם יחד. לכסות ולהביא להשחמה על אש נמוכה תוך ערבוב מדי פעם כ-40 דקות. רק אז להוסיף את חתיכות השומר (אפשר לוותר על טיגונם) ולהוסיף תבלינים ומים ולבשל כפי ההוראות.. עד שהרוטב מצטמצם, להוסיף לימון ולבשל עוד כעשר דקות נוספות.

 

 

 

תבשיל עוף עם תפוחי אדמה


מצרכים:

קילו - קילו וחצי חלקי עוף 

2 בצלים גדולים חתוכים לחצי ולפרוסות

4 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות

1/2 כוס שמן קנולה/סויה

מלח גס

פלפל שחור גרוס

תבלינים:

פלפל שחור גרוס

כפית שטוחה כורכום

כפית שטוחה חוואיג` למרק

כף שטוחה כמון

כף שטוחה א. מרק עוף

קמצוץ צ`ילי גרוס- לא חובה

הערה על התבלינים: אני אוהבת את העוף שלנו בצבע צהוב (דהיינו: כורכום, מרק עוף, חוואיג`), אם אתם בעניין עוף בצבע אדמדם תוכלו להוסיף חצי כף פפריקה אדומה, כפית פפריקה מעושנת, שום כתוש משלושה שיניים ולהשמיט את הכורכום לגמרי או גם וגם..)

 

הוראות הכנה:

שוטפים היטב את חלקי העוף ומנגבים בנייר מגבת, מתבלים אותם במלח גס ופלפל שחור ומחדירים קלות תוך שפשוף. מניחים אותם בסיר רחב ושטוח עם השמן וצולים על אש בינונית בלהבה נמוכה כחצי שעה, תוך הפיכה לשני הצדדים מדי פעם (זהירות שלא להשחים אותם יתר על המידה כדי שלא יתייבשו). מוציאים לצלחת רחבה. בשמן שנשאר בסיר, מוסיפים את הבצל הפרוס לרצועות ומטגנים עד הזהבה והשחמה של הבצל תוך ערבוב מדי פעם.

מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה וממשיכים בטיגון עד שתפוחי-האדמה משחימים מעט.

*אם תרצו לקצר תהליכים, תוכלו פשוט להכניס את הבצל והעוף ביחד ולטגנם בו זמנית ולאחר שהבצל מתחיל להשחים מעט, להוסיף את תפוחי האדמה ולהמשיך לטגן ביחד עוד מעט לפני הוספת המים והתבלינים..

 

מסירים מהאש, מצננים מעט. מחזירים לסיר את חלקי העוף ומתבלים בתבלינים תוך שפשוף עם הידיים וערבוב של הכל ביחד.

מוסיפים מים עד מחצית מגובה תפוחי האדמה.

 

מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כארבעים דקות תוך הפיכת חלקי העוף לצדם השני לפחות פעמיים בזמן הזה, עד שהנוזלים הצטמצמו והרוטב מעט סמיך.מגישים בתוספת פטרוזיליה קצוצה מעל לצד אורז לבן - פשוט וטעים!

 

אם תרצו, תוכלו להוסיף לסיר שני גזרים חתוכים לעיגולים רחבים וברבע שעה האחרונה לבישול תוכלו להוסיף שעועית ירוקה חתוכה קפואה של סנפרוסט. טעייים.

 

*שימו לב - למתעצלים יש דרך קיצור טעימה לא פחות- אפשר להכניס מראש את הבצל והעוף עם השמן ישירות יחדיו לסיר ולטגנם יחד. לכסות ולהביא להשחמה על אש נמוכה תוך ערבוב מדי פעם כ-40 דקות. להמשיך מכאן כפי המוסבר במתכון..

 

 

 

מתכון עוף מבושל עם

תחתיות ארטישוק

מצרכים:

קילו חלקי עוף (יריכיים, כרעיים, שוקיים)

בצל גדול או שניים בינוניים -חתוכים לחצי ופרוסים לחצאי פרוסות

תחתיות ארטישוק קפואות של סנפרוסט

כוס אפונה קפואה- לא חובה

חצי כוס שמן קנולה/סויה

מלח גס (זהירות עם הכמויות, הוא כמובן - יותר דומיננטי)

פלפל שחור גרוס

 

תבלינים:

פלפל שחור גרוס

כפית שטוחה כורכום

כפית שטוחה חוואיג` למרק

כף שטוחה א. מרק עוף

מעט צ`ילי גרוס 

מיץ מחצי לימון

 

הוראות הכנה:

שוטפים היטב את חלקי העוף ומנגבים בנייר מגבת, מתבלים אותם במלח גס ופלפל שחור ומחדירים קלות תוך שפשוף. מניחים אותם בסיר רחב ושטוח עם השמן וצולים על אש בינונית בלהבה הכי נמוכה כחצי שעה, תוך הפיכה לשני הצדדים מדי פעם (זהירות שלא להשחים אותם יתר על המידה כדי שלא יתייבשו). מוסיפים את הבצל הפרוס לרצועות ומטגנים עד הזהבה והשחמה של הבצל תוך ערבוב מדי פעם. (בשלב זה הוספתי רגלי פטריות גדולות שביקשתי למלא ולא היה לי מה לעשות איתם - קצצתי והוספתי לתבשיל - מומלץ מאוד, הוסיף הרבה טעם, אם הוספתם, תנו לזה 5 דקות טיגון נוספות ביחד עם הבצל). מוסיפים את התבלינים (מלבד מיץ הלימון) לסיר. חותכים את תחתיות הארטישוק - כל אחד ל - 4 רבעים ומוסיפים לסיר, מוסיפים מים עד שמגיע למחצית מגובה תחתיות הארטישוק, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כארבעים דקות תוך הפיכת חלקי העוף גם לצדם השני לפחות פעמיים בזמן הזה, כ- 10 דקות לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון ואת האפונה הקפואה.

מגישים לצד אורז לבן!

*שימו לב - למתעצלים יש דרך קיצור טעימה לא פחות- אפשר להכניס מראש את הבצל והעוף עם השמן ישירות יחדיו לסיר ולטגנם יחד. לכסות ולהביא להשחמה על אש נמוכה תוך ערבוב מדי פעם כ-40 דקות. להמשיך כפי המוסבר במתכון..

בתיאבון ולבריאות

 

בברכת שבת שלום ומבורכת, 

קרן

 

 

לחדשים שהגיעו לבלוג - 

ראשית, אברככם בברכת "ברוכים הבאים!". מאוד שמחה שאתם כאן.

יש לכם אפשרות להרשם לעדכונים דרך קוביית "נשארים מעודכנים" למטה למטה (גללו עד הסוף), הכניסו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם ולחצו על "שלח", וכל מתכון חדש שיעלה כאן, תקבלו אותו ישירות לתיבת הדואר שלכם.

בהצלחה!

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

66 תגובות

קוביית קוד חופשי
החינה של ליסה ונדב

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisa's Henna Slideshow: KEREN’s trip from Tel Aviv, Israel to Jerusalem was created by TripAdvisor. See another Jerusalem slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.
 
מי שלא ראה חינה מרוקאית אותנטית , חייב לצפות!!!
החינה היא של בת דודתי ליסה והחינה נערכה בביתה של אימי היקרה שנידבה את ביתה לאירוע . את המתוקים והמאפים הנהדרים הכינה הכל לבדה אם הכלה - דודה סימה המוכשרת ואני רק צילמתי..
מקווה שתהנו,  קרן.

*ליסה יקרה -מוקדש לך בהמון ♥
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל קרן אברהם הלוי אלא אם צויין אחרת