44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

מרק עם גונדי

הגונדי הוא מאכל פרסי טעים ובריא. אני מכינה כמויות,מחלקת למנות ומקפיאה, ככה שבימים קרים כמו שבאו עלינו עכשיו ובא לנו להתפנק עם מרק מחמם אני מוציאה אותו מהלילה למקרר ומכינה בצהרים ממנו מרק טעים להפליא. הגונדי הולך במיוחד עם אורז לבן.

המצרכים לבצק הגונדי:

1/2 קילו חומוס קלוי טחון דק

1/2 קילו חזה עוף טחון (יש כאלה שמכינים עם הודו טחון, אני אוהבת את העוף)

7 בצלים גדולים מגוררים

מלח לפי הטעם

מעט פלפל שחור

1 כף כמון

1 כף כורכום

קמצוץ הל טחון (אם אין אפשר לוותר עליו)

1/4 כוס שמן

מים

 

למרק:

חופן גרגירי חומוס

כרפס

מלח

פלפל שחור

1 כף כורכום

מים

 

אופן הכנת הגונדי:

להכניס את כל חומרי הבצק לקערה מלבד המים ולהתחיל ללוש, להוסיף כל פעם מעט מים עד לקבלת בצק רך ונעים. בשלב הזה אני מחלקת את הבצק לחמישה חלקים. ארבעה חלקים אני מכניסה כל אחד לשקית של אוכל, מיי'שרת אותו ומקפיאה ואת החמישי מבשלת באותו הרגע.

לקחת חתיכה מהבצק ולהכין ממנה כדור בינוני מעט גדול מפינג פונג, להניח בצד.

אופן הכנת המרק:

להניח הכל בסיר ברגע שהמרק רותח לזרוק פנימה את כדורי הגונדי. לתת לו שעה בישול וזהו המרק מוכן.

להגיש על אורז לבן.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת